• 瀏覽: 7,050
  • 回覆: 142
你認為國泰會因為職工盟介入而讓步?國泰會話你唔做大把人做!侍應生啫!坐機頭嗰班就唔同呢,爭取福利使鬼你啲抽水職工盟幫手!

咁喜歡抽水!佢遲早肺積水死!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2015-5-22 10:18 AM 發表
仲要叫人唔好去其他晚會,我果個先係正宗
記得帶錢哩參加

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2015-5-23 12:38 AM 發表

你一樣都未見過。

唔好意思⋯工作關我見好多

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2015-5-23 12:38 AM 發表

問題係點解可以聲請1.7萬呢?

呢個聲稱有無附帶條件?
你我都唔知!既然唔知,點解你可以一口咬定係資方問題而唔係嗰個「梁太」問題?

個「梁太」無講晒出嚟?定係講咗而個記者無寫?

你何以肯定「聲稱$17,000」就係請新人嘅「最底」人工?

Fresh grad 請係$12,000?定係其他航空公司有幾年相關經驗嘅跳槽都係12,000?

2種情況都係新入職喎?

你認同有相關工作經驗同無都係一樣人工?

咁你教我,間公司點撬人?

既然你我都唔知,你就無謂一直咬住呢個$17,000啦

會計人士

[ 本帖最後由 yifeifei2 於 2015-5-23 10:08 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

其實宜家仲係咪一個「工作」,人工係咪一個range 架?
點解講到宜家啲商業公司好似政府咁,得「一個」人工

其實宜家啲會計人士,有無睇過hr條數架

定還是有啲會計人士其實唔係做會計架

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2015-5-23 10:06 AM 發表

呢個聲稱有無附帶條件?
你我都唔知!既然唔知,點解你可以一口咬定係資方問題而唔係嗰個「梁太」問題?

個「梁太」無講晒出嚟?定係講咗而個記者無寫?

你何以肯定「聲稱$17,000」就係請新人& ...
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2015-5-23 10:13 AM 發表
其實宜家仲係咪一個「工作」,人工係咪一個range 架?
點解講到宜家啲商業公司好似政府咁,得「一個」人工

其實宜家啲會計人士,有無睇過hr條數架

定還是有啲會計人士其實唔 ...
對不起,一般公司講明的入職點,就係入職時最低的薪資,
再隨入職者額外的經驗、學歷、......等作出增加。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]