• 瀏覽: 12,207
  • 回覆: 70
徵兵欠你一個成軍

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2015-4-20 00:10 發表
借地方問問,新中國成立後,同蘇聯 / 俄國 是否打過一次仗,什麼珍寶島?!

好像是小型戰爭。當時算反面、有宣戰嗎?
珍寶島衝突

差點丟核彈了

引用:
原帖由 ricowong2503 於 2015-4-20 12:44 PM 發表
小朋友想法,唔怪得香港立法會出咗咁多d垃圾議員出來啦,多得有樓主呢d選票嘛,個腦生咗o係唔知邊一度,一d政治常識都冇
呢種人個腦生係屎忽

樓主解決問題o既方法只有一個: 武力
老闆唔出糧 -> 打老闆
俾差人抄牌 -> 打差人
女友要分手 -> 打女友

超日係無問題啦,日本起現代化戰爭中連自己噶衛星都無就等於盲眼

總係有啲垃圾出黎吠下既,係麻樓主。

引用:
原帖由 機龍 於 2015-4-21 09:02 PM 發表

珍寶島衝突

差點丟核彈了
所以唔好話韓戰冇用, 蘇聯唔敢打入嚟可能都係因為果陣既中國軍人夠頑強.

唔好同我講咩反中反共,過到羅湖舉得起個天滅中共牌先講

引用:
原帖由 戀心3號 於 2015-4-25 02:34 AM 發表
唔好同我講咩反中反共,過到羅湖舉得起個天滅中共牌先講
冇 ah...ah...ah...return home card 喎點過羅湖呀

引用:
原帖由 魔教周周 於 2015-5-20 06:43 AM 發表 成班鍵盤戰士
你咁樣話中國解放軍, 唉, 雖然中國解放軍真係得把口, 每年洗百億計軍費, 都阻止唔到小小既緬甸軍多次自出自入越境空襲中國領土殺害中國人之餘, 重唔識抵抗還擊, 同日本av夫目前犯一樣, 只識怒視。

呢幅圖片係真嘅話,緬甸炮彈的破壞力仲細過van仔甩轆,連個彈坑都接近穩形,閣下可以比較下其他彈坑先出文好嗎?咁就興兵打人?顛左嗎?
引用:
原帖由 sexpanda 於 2015-4-18 09:21 PM 發表 緬軍炮彈再次落入中國境內http://image.wenweipo.com/2015/04/16/20150416whr0004.jpghttp://image.wenweipo.com/2015/04/16/20150416whr0005.jpg【文匯網訊】據中國日報網16日報道,4月13日早上8點左右, ...

引用:
原帖由 sexpanda 於 2015-4-18 09:21 PM 發表
緬軍炮彈再次落入中國境內

【文匯網訊】據中國日報網16日報道,4月13日早上8點左右, ...
係羅, 你去同美國講, 中國一直都無話自己勁, 係美國成日話中國有幾勁幾勁之ma.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]