• 瀏覽: 9,831
  • 回覆: 224
引用:
原帖由 wongtin2020 於 2015-4-18 10:22 PM 發表

沒有民主派,香港變咗做北韓,樣樣事都是根據特首的事來做,變成了人治..........
給洗腦了
可憐

引用:
原帖由 donotforgive70 於 2015-4-18 10:58 PM 發表

講得好,理得你中國有冇投行,總之大陸高官權貴都要移民西國
而奧巴馬兄弟移居堔圳

引用:
原帖由 handsome_jamie 於 2015-4-18 11:25 PM 發表

給洗腦了
可憐

見有d後生一輩真係幾誇張,邏輯混亂淨係識得喊口號,外國甚至大陸都未去過,歷史又唔識,仲要講嘢好肯定,夠膽話要代表市民,笑q死人!

唉,pk老屍害死唔少on9仔,到醒覺時,前途已無,可憐!

引用:
原帖由 wongtin2020 於 2015-4-18 10:37 PM 發表

你咁樣顛三倒四都得﹖????

現在說的是民主監察有助gdp增長,而不是gdp高就代表民主的,gdp高還可以有其他因素影響............
我覺得爭取民主冇問題
但實實在在民主同經濟的關係 唔係正比的
大把西方國家 就因為選票而做成福利社會 變成個個大懶蟲
而民主做成權力轉移 繼而經濟政策變黎變去 不利企業長遠發展 近近地就有一例 -日本

有民主國家好發達 也有民主國家好窮
同樣非民主國家有好窮的
也有好有錢的 例如中國的掘起 也例如中東有大量美國的友好夥伴
唔好以為民主=經濟好 ,咁會拖低爭取民主聯盟的質素

李漢奸同犯民同蝗痴瘋認為尾國咁民主咁好, 咁點解死賴係中國既地方香港, 唔死返去你哋個主人尾國佬度

漢奸本色!

犯民愈反對的事,愈係事後證明必定要去做!

引用:
原帖由 donotforgive70 於 2015-4-18 11:40 PM 發表

習種個女移民尾國
佢個女去美國讀書
一路都好神秘
傳聞佢返左中國幫習近平 冇人知
我想指出係 人選擇移民有好多因素
奧巴馬個細佬去堔圳 唔代表堔圳好過美國
大把大陸有錢人有外國國籍 唔代表外國一定好過中國
更加唔代表將外國果套立刻移植去中國代表對中國人民好

回歸前民主派前又點  

我見識到乜野叫無恥厚面皮賊喊捉賊。 泛民知唔知醜 ?

其實今次政制改革玩到佔中反水客百鳩幾樣嘢,社會係付出好大成本,不過亦等所有人睇清睇楚政棍面目,知道後生一輩被昆。

理鳩佢政制過唔過到,市民已經識得三樣嘢:
1.  見有政棍鳩up,即刻小柒佢,以免被代表。
2.  投票時做嘢。
3.  留意家中細路,反老屍洗腦。

其他的反水客、港毒、拉布咩都係做show,理鳩佢去死!!!

引用:
原帖由 donotforgive70 於 2015-4-18 12:22 PM 發表
政制及內地事務局局長譚志源今早表明,下周三(22日)政府將於立法會公佈政改方案。民主黨創黨主席、前基本法草委李柱銘在電台節目表示,民主派回歸以來,在政改問題上已一再退讓,「為何要民主派再退讓?」他強調民主 ...
過氣議員, 你有份按掣嗎????

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]