• 瀏覽: 14,698
  • 回覆: 50
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 oceantiger01 於 2015-4-7 08:44 PM 發表 同上請問美國在那方面爭奪了歐洲央行貨幣發行控制權?我以為歐元發行權由歐盟﹝德/法﹞控制,請指教 另外,美國依家個地位係從二戰建立嘅。既然依家美國在軍事上仍然有優勢,難道在中東+西太 ...
美國出啲on9總統先會用武力解決,立國起大部分時間都用經濟侵略同財技控制世界,因為美國有最先進的科技同制度,係大陸廿一世紀仲提倡統一的同時,美國不靠吞併控制全球,你睇下還太平洋國家怕世界第一先進美國拳定世界第三習總中共劍

美國人命值錢,伊戰十年幾乎令募兵制崩潰,冇必要美國都唔會用軍隊晒人命,著住西裝係紐交所已經控制全球命脈

引用:
原帖由 oceantiger01 於 2015-4-7 08:44 PM 發表 同上請問美國在那方面爭奪了歐洲央行貨幣發行控制權?我以為歐元發行權由歐盟﹝德/法﹞控制,請指教 另外,美國依家個地位係從二戰建立嘅。既然依家美國在軍事上仍然有優勢,難道在中東+西太 ...
唔容易

沙特係敢於得罪俄國同老美一道的,否則唔會壓低油價,想害死俄佬.佢一心打擊什葉派比老美還要狠.

奸仔伊朗想統一伊斯蘭
要得人心 才是絕招 不是核武
伊朗就是無核武 中俄才大力支持
伊朗一爆核 就輸了!
伊朗式反恐 才是高招
我在youtube看過伊朗反恐計劃 好精!
伊朗食中東 扮救世主 上合支持
伊朗一食沙特 已勝 美帝玩完

引用:
原帖由 Iri 於 2015-4-7 10:06 PM 發表
奸仔伊朗想統一伊斯蘭
要得人心 才是絕招 不是核武
伊朗就是無核武 中俄才大力支持
伊朗一爆核 就輸了!
伊朗式反恐 才是高招
我在youtube看過伊朗反恐計劃 好精!
伊朗食中東 扮救世主 上合支持
伊朗一食沙特  ...
請師兄共享伊朗反恐計劃youtube link,謝謝!

習近平流口水 中國世界金融中心
美帝未死 就向全世界招手 高鐵4處走
上合出手 打斷土耳其沙特手腳馬仔
塔利班阿蓋達東突ISIL
還不是伊朗勝?

以色列沙特 成日講 伊朗核武攻擊
伊朗計劃是用ISIL化武沙特以色列  自作自受
全球暗笑!
伊朗出兵沙特 英雄救美 伊朗食沙特
還有美國油元霸權?

引用:
原帖由 oceantiger01 於 2015-4-7 11:19 PM 發表

請師兄共享伊朗反恐計劃youtube link,謝謝!
youtube 搜尋 Knowing Your Imam
講者 Sheikh Safdar Razi

感覺天荒夜談,雖然事情一環扣一環,但美國擁有個實力也是當今不可缺少,最終只會平衡

中國或者以亞投行的惠己及人的目的看來是想同化世界

引用:
原帖由 XO.999 於 2015-4-8 05:36 PM 發表
中國或者以亞投行的惠己及人的目的看來是想同化世界
儒生習近平理想
仁義治國平天下  成為現實
同聖經伊斯蘭理想一樣
所以 中俄伊朗 可以聯手

引用:
原帖由 XO.999 於 2015-4-8 05:36 PM 發表 中國或者以亞投行的惠己及人的目的看來是想同化世界
呢個就係中美既分別 .. 美國想一個世界但自己話晒事 . 中國想一個世界 . 自己係重要既其中一份子

多謝分享

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2015-4-7 06:18 PM 發表

歐盟將撤消對北極熊的經濟制裁
不太同意。
俄國有擴張意圖,現階段不可能向東擴,向西係主要方向
歐盟首當其衝
向俄示好,會鼓勵俄國再進一步
歐洲無咩動機咁做

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]