• 瀏覽: 9,502
  • 回覆: 76
天下本無事,庸人自擾之,花旗國根本上不應有敵人,但就不斷自己製造敵人,不斷製造假想敵,要搶盡全世界資源利益為己用!
引用:
原帖由 head2010 於 2015-3-26 11:56 PM 發表 美日的頭號敵人不是我們中國嗎?美國可以棒日本然後借助其力量削弱中國。中國千萬要提防安培政府。

哦!誰的技術呀?
引用:
原帖由 chi3 於 2015-3-27 03:37 PM 發表 你地知唔知F15成架機係由日本自己做包括引擎

連F35都未都手就開始吹咁大

事實不需要吹,始終有代差,不過日本買不買到又是另一回事

引用:
原帖由 chi3 於 2015-3-27 03:37 PM 發表
你地知唔知F15成架機係由日本自己做包括引擎

麥道咩時候授權日本製造啊,你話組裝我就信,製造你當麥道on9啊?生命線送人?

中日交戰,中方吾會笨到有空軍飛機吾用走去用航母飛機,日本空軍飛機性能被奄,老化問題嚴重,數量有限,如果中日PK,中國可以用空軍壓制日本空軍,更何況海軍航空兵昂貴的F35B?

引用:
原帖由 杰少0.0 於 2015-3-27 03:42 PM 發表
F35B可以做到先敵發現先敵開火,如果不進行近戰,F35B優勢明顯
唔好講咁多笑話啦,曾經F117美國吹成無敵,世界上唯一隱性轟炸機喔,後來點啊?居然係南斯拉夫用SA3擊落!

你把事實當笑話我都無計,F117被擊落又點,當時隱身技術不怎樣,而且F117不具備超音速飛行,只是亞音速,更何況F117係戰鬥轟炸機,任務是低空轟炸,點會發現吾到,發現到自然有可能被擊落

引用:
原帖由 杰少0.0 於 2015-3-27 03:51 PM 發表
事實不需要吹,始終有代差,不過日本買不買到又是另一回事
你客觀少少思考邏輯都知道日本買來無處可用

F35B極其冇穩定,經常出現問題入廠,美國講正式賣F35之前出現幾多問題啊,推遲幾多次。再講,F35維修費太犀利啦,簡直係ge氹,無底深淵!

引用:
原帖由 tongki 於 2015-3-27 04:10 PM 發表

你客觀少少思考邏輯都知道日本買來無處可用

F35B極其冇穩定,經常出現問題入廠,美國講正式賣F35之前出現幾多問題啊,推遲幾多次。再講,F35維修費太犀利啦,簡直係ge氹,無底深淵!
作戰半徑和載彈量小 又貴..

日本仔只係想打破二戰戰敗的條約

引用:
原帖由 杰少0.0 於 2015-3-27 04:05 PM 發表
你把事實當笑話我都無計,F117被擊落又點,當時隱身技術不怎樣,而且F117不具備超音速飛行,只是亞音速,更何況F117係戰鬥轟炸機,任務是低空轟炸,點會發現吾到,發現到自然有可能被擊落
F117當時最好的隱性轟炸機,再講SA-3係蘇聯60年代製造,用無線電引導,你明白咩意思未!再講當時美軍調查團已經排除F117當時係超低空飛行轟炸。F117最大飛行時速1111km/h。M0.9,實際上可以突破超音速的,理論需要達到M1.1,不過同實際F117達到一定高度可以突破超音速。

咁大件野低空飛梗係睇到,又吾係真係會消失,更何況亞音速,SA6擊落好正常,比個例子,美國SR71偵察機從來未被擊落過,至今仍是傳說般的存在,點解?1.SR71是高空偵察機。2.SR71隱身性能良好。3.SR71超音速飛行(3倍音速)
高空肉眼難發現,加上有隱身就更難發現,就算發現,面對3倍音速,防空導彈鎖定吾切,即使放左導彈都追不上SR71

引用:
原帖由 tongki 於 2015-3-27 16:27 發表

F117當時最好的隱性轟炸機,再講SA-3係蘇聯60年代製造,用無線電引導,你明白咩意思未!再講當時美軍調查團已經排除F117當時係超低空飛行轟炸。F117最大飛行時速1111km/h。M0.9,實際上可以突破超音速的,理 ...
美軍腦洞暴露飛行路綫,讓南斯拉夫賭中那一點點幾率,屬於嚴重指揮失當

F-117 為追求隱身犧牲氣動效率,阻力大導致短腿並且無法超音速,一洩露行蹤就沒戲了

自 B-2 開始機體曲綫可以軟件計算出兼顧氣動與隱身的最佳解,才能發展出超音速隱身戰鬥機

日本開始自大只會招至滅亡

得一隻艦就咁嗅串

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]