• 瀏覽: 3,314
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 stevenhendry 於 2015-1-31 06:02 PM 發表

做左成三十年都唔買個鋪位,如果真係因租貴而結業咁怪得邊個

大乜樂等等,果一些都應該唔係買係個鋪架啦

引用:
原帖由 【Mr.Pong】 於 31-1-2015 17:57 發表
實有人幫襯架,點會冇,只不過,當小店賺到錢時,業主又加你n賠租之嘛....
同佢呢類低質垃圾五毛講野都哂撚氣,連「間鋪點解要執」呢啲基本research都唔做就係到9up

ching都係慳番啖氣暖肚,佢呢啲低質五毛無得救

引用:
原帖由 L010986 於 2015-1-31 06:04 PM 發表

同佢呢類低質垃圾五毛講野都哂撚氣,連「間鋪點解要執」呢啲基本research都唔做就係到9up

ching都係慳番啖氣暖肚,佢呢啲低質五毛無得救
有些店,業主我係要租比果一些店唔租比你呀...就算你有錢交租都冇用

引用:
原帖由 angux123123 於 2015-1-31 05:55 PM 發表
成撚日話無香港特色

最好笑既係平時又唔見你幫襯
係到唔做喇先幫襯一次咁大把
非常認同

呢啲小吃點可能挨到香港貴租吖!返大陸或去臺灣做啦!
一係學大師姐初頭咁,做網購啦!

引用:
原帖由 angux123123 於 2015-1-31 05:55 PM 發表 成撚日話無香港特色最好笑既係平時又唔見你幫襯係到唔做喇先幫襯一次咁大把
最好笑既係平時又唔見你幫襯
係到唔做喇先幫襯一次咁大把<===就係香港特色囉

最憎啲廢人成日話乜懷舊都無!!!
平時無幫襯開,而家話唔捨得,挑,不嬲無乜人食
汰弱留強係人都知。
啲生意失敗破產又唔見你地懷緬??

年輕人去食魚柳包都唔食栥飯啦嗮氣!

呢檔野幫趁十幾年,細細個就去買銀絲卷、花卷。返工後,午餐就間唔中去食客飯。點知愈來愈難食。為省成本,唔要質素。d 客就係咁到流失左!最後一次晚飯叫左個湯,點知來個海水湯,超難食。之後十幾年無再去食過!

香港人真係感情豐富,上下報紙就個個扑倒去食!其實 今時食物水準差過初開店時好很多!

腥港是甚麼群族...............................是........................羊族  

當要比真金白銀嘅時候, 港羊自然會揀大集團.

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2015-1-31 06:02 PM 發表

做左成三十年都唔買個鋪位,如果真係因租貴而結業咁怪得邊個

根本就無心機做好食物質素,從細食到大,d 食品愈做愈差。附近又多左其他食店。d 客慢慢流失哂。自己都唔係咁想繼續做落去啦!根本就博上報紙搵番個彩啫!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]