• 瀏覽: 16,756
  • 回覆: 187
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 triplewoods 於 2015-1-31 03:51 PM 發表
台北市長柯文哲的犀利風格引起外媒關注,他20日接受《外交政策》(Foreign Policy)的專訪,談到兩岸關係與執政願景,還指出殖民愈久的國家,在文化上愈進步,並舉了越南勝過中國大陸的例子。
柯P講到亞洲的歷史,指 ...
強姦大國印度被英國殖民了很久很久,現在很文明呀......

被蝗軍爺爺寵幸了它奶奶屙出來的雜種,果然不同凡響。

做奴才做傻了

引用:
原帖由 qgal 於 2015-1-31 04:39 PM 發表

你以為佢唔知自己講乜,咁就中計啦!
以為make下noise,取悅下班粉絲就得......

如果咁就可以管好台北,真係千古奇聞....

引用:
原帖由 晚膳行動1 於 2015-1-31 04:55 PM 發表
說明咗普選都唔會有咩作為!

選了一個IBM......

(IBM = International Big Mouth)

有條咁既粉腸,臺北市民有好曰子過啦,希望佢以後可以做臺灣總統。

大陸不如越南,正常人真係講唔出。

引用:
原帖由 62448958 於 2015-1-31 04:58 PM 發表
有條咁既粉腸,臺北市民有好曰子過啦,希望佢以後可以做臺灣總統。

佢係全臺灣聲望第二高既政治人物,極有希望問鼎總統大位

被殖民愈久愈文明?

真事麼?我看又不盡然,巴西、墨西哥等中美洲及南美洲各國都被西班牙、葡萄牙殖民統治數百年,但不見得非常之文明。

引用:
原帖由 triplewoods 於 2015-1-31 05:00 PM 發表

佢係全臺灣聲望第二高既政治人物,極有希望問鼎總統大位
依家開始跌啦......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2015-1-31 05:07 PM 發表

依家開始跌啦......
臺灣人民鐘意聽依d,只會再高唔會更低
再低都低唔過9%馬英九

已經對民主選舉徹底失望!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]