• 瀏覽: 3,126
  • 回覆: 33
大陸已經唔使靠平架啦,儍豬。

人死唔見佢死。

定,希臘脫歐重死得慘,會有暫時舒緩,但復蘇條路會好漫長

總之中國不斷爆煲,
總之中共就來倒台

問你怕未?

引用:
原帖由 小肥羊吃肥羊 於 2015-1-26 09:59 AM 發表 大陸以前靠平, 而家人地仲平, 無競爭力了
歐洲幾時會平得過大陸

引用:
原帖由 Thank_777 於 2015-1-26 10:32 AM 發表
總之中國不斷爆煲,
總之中共就來倒台

問你怕未?
未..驚..過

希臘脫歐;咁歐盟就唔使買希臘國債囉﹐到時希臘因為國債拍賣冇人吼而要面臨債務違約﹐到時國家破產啲工務員冇糧出﹐銀紙要變會以前希臘紙跟手變廢紙﹐咁呢個冬天就連國民嘅heat錢都冇得買嚟用喎!
引用:
原帖由 劍無痕 於 2015-1-25 09:25 PM 發表
定,希臘脫歐重死得慘,會有暫時舒緩,但復蘇條路會好漫長

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2015-1-26 11:00 AM 發表

未..驚..過
多年前, 覺得中國會爆煲的, 怕中共的, 至今很多輸家

多年前, 認為中國繼續上升, 信中共的, 至今是贏家

有人喜歡選擇做輸家, 希望睡在街上活在蘋果及FB內自我安慰, 怪得誰??

引用:
原帖由 小肥羊吃肥羊 於 2015-1-26 09:59 AM 發表
大陸以前靠平, 而家人地仲平, 無競爭力了
然則 , 羊毛以後用 evian 沖涼喇 ..... 唔洗用大陸水了 .

哈哈 .....

引用:
原帖由 小肥羊吃肥羊 於 2015-1-26 01:05 PM 發表
五毛又係食飯既時候維穩
羊毛又係食屎既時候小罵大幫忙

引用:
原帖由 Thank_777 於 2015-1-26 12:46 PM 發表

多年前, 覺得中國會爆煲的, 怕中共的, 至今很多輸家

多年前, 認為中國繼續上升, 信中共的, 至今是贏家

有人喜歡選擇做輸家, 希望睡在街上活在蘋果及FB內自我安慰, 怪得誰??
人民幣升值=中國爆煲
人民幣貶值=中國爆煲
歐元升值=中國爆煲
歐元貶值=中國爆煲
............

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]