• 瀏覽: 5,943
  • 回覆: 106
人山人海全部大陸人、腥港人,係上水走水貨,隨地開喼執貨,上水仲係咪俾人住嘅地方?本來高尚住宅區,宜家變左工廈 cheap 樓,成個上水站及周圍都污煙瘴氣,搞到又痰又煙頭又垃圾!!!個區點住人呀???

這種情況,已持續左十年啦
高官來之前會洗太平地,根本睇唔到

依你高見....是否應該立即立法.....立令走水貨者......開水貨店者......入罪.......

上水變回牛香到處處  永世  不可發展.........定係你又要叫人成個納米工程研究室搬來,加請香港畢業

生,加陪訓,加生產線     放係上水????     

老老實實......要唔要發展???推動發展定推倒發展???錢從何來????? 香港仲係咪自由貿易???

黎個就係點解會發展到反蝗的原因,黎種情況,直接推高租金,推高通漲

引用:
原帖由 劍無痕 於 2015-1-24 01:46 PM 發表
黎個就係點解會發展到反蝗的原因,黎種情況,直接推高租金,推高通漲

就算係反蝗,都唔係一個阻住香港人用條路既藉口
呢種插自己兩刀來趕人走既做法係低B仔都唔會諗得到既事
證明廢青低B過低B仔

你認為香港要實行貿易保護主意?

雖然我更加想聽下開貼者有咩解決方法.......

定又係一味屌   屌完當做左  屌完當為民請命

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2015-1-24 01:44 PM 發表
依你高見....是否應該立即立法.....立令走水貨者......開水貨店者......入罪.......

上水變回牛香到處處  永世  不可發展.........定係你又要叫人成個納米工程研究室搬來,加請香港畢業

生,加陪訓,加生產線  ...
係羅湖,落馬洲,沙頭角加幾個大商場,俾佢地買飽佢,唔駛來上水囉!!!上水個區原本設計,係用來住人,個度幾大屋苑,住左成萬戶,再加公屋居屋,又成幾萬戶,幾十萬人,就係靠港鐵同幾條慢速巴士線出入,成班水貨客迫爆個地鐵站,大家入閘都入唔度!

引用:
原帖由 glycine 於 2015-1-24 02:15 PM 發表

係羅湖,落馬洲,沙頭角加幾個大商場,俾佢地買飽佢,唔駛來上水囉!!!上水個區原本設計,係用來住人,個度幾大屋苑,住左成萬戶,再加公屋居屋,又成幾萬戶,幾十萬人,就係靠港鐵同幾條慢速巴士線出入,成班 ...
本來話起架喎
但係當地係原居民地,即係新界皇帝嗰班人呀,你地又話益晒佢地,利益輸送啦,泛民咪就剩係識嘈嘈嘈囉
咁呢啲咪叫議而不決囉
人地嗰邊做晒水貨倉,香港人又眼紅佢地做倉賺錢啦
咁你話點搞呀?

引用:
原帖由 逍遙人間II 於 2015-1-24 02:27 PM 發表

本來話起架喎
但係當地係原居民地,即係新界皇帝嗰班人呀,你地又話益晒佢地,利益輸送啦,泛民咪就剩係識嘈嘈嘈囉
咁呢啲咪叫議而不決囉
人地嗰邊做晒水貨倉,香港人又眼紅佢地做倉賺錢啦
...
地鐵上蓋加建咪得囉!成條鐵路咁長,上蓋左右兩邊都有商店,好似德福咁,我唔信唔夠起!

引用:
原帖由 glycine 於 2015-1-24 02:33 PM 發表

地鐵上蓋加建咪得囉!成條鐵路咁長,上蓋左右兩邊都有商店,好似德福咁,我唔信唔夠起!
成個上水屯門元朗都唔夠,你話得咁少地方夠唔夠呀?傑青
況且,到時咪又話益晒港鐵,官商勾結囉

引用:
原帖由 逍遙人間II 於 2015-1-24 02:41 PM 發表

成個上水屯門元朗都唔夠,你話得咁少地方夠唔夠呀?傑青
況且,到時咪又話益晒港鐵,官商勾結囉
起十零層,點解會唔夠?又冇另外批地,點官商勾結?

引用:
原帖由 glycine 於 2015-1-24 15:30 發表

起十零層,點解會唔夠?又冇另外批地,點官商勾結?

吵鬧之前做下功課先啦     

背景係晨早政府想發展大東北    但係比d咩人拉後腳    反對反對反對  一味為反反   

依家唔成事又  只頼  政府?   好似野蠻左d喎

引用:
原帖由 一野吉爆你 於 2015-1-24 03:42 PM 發表

吵鬧之前做下功課先啦     

背景係晨早政府想發展大東北    但係比d咩人拉後腳    反對反對反對  一味為反反   

依家唔成事又  只頼  政府?   好似野蠻左d喎

http://i.discuss.com.hk/d/images/r1 ...
我宜家話發展成個新界大東北咩?我話開放成個禁區俾市民入去 shopping 咩?宜家只係俾旅客入去買嘢,普通市民做乜俾來回幾十蚊去羅湖?

政府發展大棋局     全香港重要d定    只偏執幾條街  幾個小區重要d?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]