• 瀏覽: 1,684
  • 回覆: 43
張無能就問責下台等有心人居之,無謂呃錢再貓哭老鼠。

飯民同貪曾擔任最大,不過而家啲人係都要CY食死貓

引用:
原帖由 聞痙攣 於 2014-12-22 09:41 PM 發表 泛民點叫停85000?http://n2.hk/d/images/r10/mobile.jpg
遊行抗議囉

[quote]原帖由 hwwong 於 2014-12-22 03:05 PM 發表 住劏房當然是悲哀, 只怪黑面貪曾沒有在任內加快建屋及收地填海... 搞到劏房區區都出現... [/quote

貪曾最可恥, 小人中的小人

要真正解決住屋問題,
「空置稅」一定要有…
仲唔掂,我諗只有共産…

我本人係反對共産嘅……

Facebook素食達人楊晉源提意屯地屯房的大地產商不能投地,等多些中小型發展商可加入競爭,四大無良地產商無咁易操控價錢,呢個提議幾值得研究。

引用:
原帖由 monozoo 於 2014-12-22 11:52 AM 發表
香港住屋問題根本來自扭曲的移民政策!!!

人口不設上限,每日放150隻老鼠落米缸,跟手周9圍問人乞米,9up搵米係重中之重,穿櫃桶689完全忽上腦,凸-_-凸!!!

蝗民有入冇出,有劏房踎都好L叻, ...
共朝根本有心在港大換血,將受前朝教化嘅人迫出香港。 做法同新彊西藏如出一轍!

引用:
原帖由 風之蜜語 於 2014-12-22 09:54 PM 發表
張無能就問責下台等有心人居之,無謂呃錢再貓哭老鼠。
自由市場丫嘛,核心價值喎。

都係港英最好
果時無劏房
只有無數籠屋, 仲拎埋金像獎最佳電影

引用:
原帖由 鮮入為煮 於 2014-12-23 01:02 AM 發表
Facebook素食達人楊晉源提意屯地屯房的大地產商不能投地,等多些中小型發展商可加入競爭,四大無良地產商無咁易操控價錢,呢個提議幾值得研究。

咁咪政策傾斜囉。

張生咁講姐係屌緊劏王劏房波。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]