• 瀏覽: 27,321
  • 回覆: 236
  • 追帖: 4
唔駛再搞咁多嘢拖時間哪…快快手執咗佢啦…好UN 眼呀

唔好,到時侯又多間港臺枱米大件事
引用:
原帖由 ET0804 於 2014-12-21 06:33 PM 發表
吊銷佢牌照,會不會解決問題?
搵政府接手管理好的

引用:
原帖由 COROLLA2003 於 2014-12-21 06:46 PM 發表
若果亞視最終因拖糧要遺散員工, 因無員工要停播,因停播而結業。 依你的理論咪要讚689做得好囉?
689 上次發牌小試牛刀
試水後有人發覺原來佢自己隻手
仲未勁到隻手遮天啫

呢排推反壟斷條例
不如黎個自相矛盾
同佢包庇嘅廢柴電視台發牌+去留
一齊向市民sell

我諗全香港700萬人
都想見識吓某人精神分裂嘅一面....囉

強烈支持亞視堅持到1月1日

引用:
原帖由 遠方故事 於 2014-12-21 03:57 PM 發表
好想知如果係維基個台...欠薪一個半月,政府會唔會咁仁慈對待...

689收個5000萬真係抵....做晒野
CY is a big fan of ATV?

強烈譴責特區政府無中生有,請張建宗立即公開向亞洲電視道歉,並且下台。

引用:
原帖由 hkplplus 於 2014-12-21 07:56 PM 發表
點解仲唔刑事檢控?
掛著愛國旗號既電視台犯法,可恥!
港府之前講的法治去了那裡?

呢個就係法律好玩之處
刑事檢控, 可以有一千幾百萬個理由
唔刑事檢控, 又可以有一千幾百萬個理由
一切酌情權最終權力
又可以隱約指到去收取亞記前股東錢嘅"香港最高話事人手上"

在香港想整死一個人/一間企業
佢白手唔得可以用黑手, 白手/黑手都唔得
又可以借人把刀
想救一間爛爆傳媒企業
又有幾難?

如果係中小企,早就被告到仆街,中資企業政府只能扮徵詢律政司意見再考慮告。弱智政府。

有良心, 可惜冇糧出

亞視簡直係香港人既恥辱

有q用咩?

班官對傳媒就話會依法懲處, 但又決而不行, 不斷俾時間ccatv班水
如果ccatv咁多時間都搞到要被清盤, 真係咎由自取

政府以前話亞視好有實力, 實情係吹水有力, 做事無能為力, 同政府一樣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]