• 瀏覽: 1,452
  • 回覆: 21
黎汶洛:政府再不對話或有騷亂2014年12月14日 星期日
http://news.mingpao.com/ins/黎汶洛:政府再不對話或有騷亂/web_tc/article/20141214/s00001/1418521927741
佢言論有冇干犯香港法例?
如果遲些時候,佢,學民再衝擊政府建築物咁又點?其實學生在校外做違法行為,是可以向學生就讀學校投訴,一個理由個學生在我社區搗亂就足夠

引用:
原帖由 填不盡 於 2014-12-14 01:24 PM 發表
靠嚇冇用。中央嘅如意算盤係等你一亂佢就收回一國兩制。香港好多人將共產黨諗到好善良,唔會介意解放軍入城。
你真係好笑啦!

佢地唔驚一國一制,唔驚解放軍入城,呢次佔中就唔會咁快收皮啦!

阿爺就等咁一個機會,香港人自已傻kai, 親手製造機會俾阿爺,到時唔好怪阿爺唔俾機會你地!!

呢條PK第一次衝擊龍和道時個鳩屎樣。
現在是兩個字: 等拉。

我想知道佔鐘暴民到底是視力聽力齣了問題還是甚麼
特首老早就迴應了對話的基礎

引用:
原帖由 填不盡 於 2014-12-14 01:24 PM 發表
靠嚇冇用。中央嘅如意算盤係等你一亂佢就收回一國兩制。香港好多人將共產黨諗到好善良,唔會介意解放軍入城。
大錯特錯.
就係共產黨不善良,就算香港死哂七百萬人,
成個香港於地球上消失,阿爺都不會讓步.

所以你一係就有本事推翻佢.
不過.............香港D少爺兵

PS .解放軍殺到黎,呢個口號,講左三十幾年.

引用:
原帖由 lukin2010 於 2014-12-14 01:19 PM 發表
黎汶洛:政府再不對話或有騷亂2014年12月14日 星期日
http://news.mingpao.com/ins/%E9%BB%8E%E6%B1%B6%E6%B4%9B%EF%BC%9A%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%86%8D%E4%B8%8D%E5%B0%8D%E8%A9%B1%E6%88%96%E6%9C%89%E9%A8%B7%E4% ...
你的說法就跟以前占中三妖一樣。以前,占中三妖說,如果中央沒有真普選就會占中。但是,中央不懼怕,坦然面對,結果,占中淪為過街老鼠,慘敗。

你如果不怕律法及要時刻承受後果,這是你自己的事,膽敢搞亂、搞死香港,人民不放過你,政府果斷將你等作亂分子繩之以法。

對話就是要在人大常委會及基本法的范圍內進行,現在,作亂分子就是想在法外來做,並威脅說,不在法外進行,就騷亂,這是赤稞稞的強盜所為。

面對強盜,我們香港只有以獵槍來伺候它,不用跟它客氣。

學民請左個好打得既教頭番黎咩 ??

一開口就話會搞暴亂?笑死人啦

廢青再搞事,唔擔保沉默的市民會再忍你地!

解放軍未必入,亦無需要入。不過中國紅十字會就會入黎派粥。

巧驚驚啊....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]