• 瀏覽: 1,786
  • 回覆: 19
只有讓香港人知道資源比選票重要。等班公主無得一日沖三次涼。佔中3個月就制三個月水,一個4小時供水。

引用:
原帖由 超能量 於 2014-12-13 01:00 AM 發表

點解要懲罰埋普通市民!?

而且東江水係用真金白銀買唔係免費架,雖然係屎水,但好貴架!
有viable alternative先,無就唔該收聲。

可以考慮,考慮。

大陸自回歸後從未做過惡意傷害香港人的行為。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-12-12 11:24 PM 發表
只有讓香港人知道資源比選票重要。等班公主無得一日沖三次涼。佔中3個月就制三個月水,一個4小時供水。
你新來唔知,以前有句名句,有錢有水!

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-12-13 01:37 AM 發表

有viable alternative先,無就唔該收聲。
海水化淡係好早有嘅技術

引用:
原帖由 glycine 於 2014-12-13 07:29 PM 發表

海水化淡係好早有嘅技術

海水化淡可以供應全港?就算得要起幾耐?起幾多間?要多少地?能源的成本?香港有無呢d人才?你班民主L就係以為乜都講下就得。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-12-13 10:34 PM 發表

海水化淡可以供應全港?就算得要起幾耐?起幾多間?要多少地?能源的成本?香港有無呢d人才?你班民主L就係以為乜都講下就得。
個間廠係屯門,係化淡,唔係蒸餾,成本好低!源料價,接近零!

引用:
原帖由 glycine 於 2014-12-13 10:45 PM 發表

個間廠係屯門,係化淡,唔係蒸餾,成本好低!源料價,接近零!
哦。

化淡唔使用電咩?
啲電邊度黎,用咩燃料發電
咪又要交電費
點會零成本

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2014-12-14 01:47 PM 發表
化淡唔使用電咩?
啲電邊度黎,用咩燃料發電
咪又要交電費
點會零成本

文盲連成本,同原料,燃料都分唔清!

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-12-13 22:34 發表

到時班環保L又話咩破壞海洋生態。。。

既然唔夠水,立即停止發單程證!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]