• 瀏覽: 10,313
  • 回覆: 143
引用:
原帖由 香港滅亡靠廢青 於 2014-11-29 03:48 PM 發表
【on.cc東網專訊】 公務員事務局前局長王永平出席一講座時表示,佔領行動是世代之爭,反映年青人不甘於接受現實,更不排除香港未來兩年,會因佔領行動而出現暴動,但長遠而言,在香港社會經歷如此大的衝突及不穩定後 ...
又到怨婦平出來抽水

引用:
原帖由 okla3 於 2014-11-29 04:35 PM 發表 Agreed
你睇下民意先,唔該。你兩個廢起義,笑L死。打機你就叻。

已暴動

引用:
原帖由 payday 於 2014-11-29 03:54 PM 發表
政府執迷不悟,廢青起義推翻政權,理所當然
廢青不要只說不做, 看看建立中共政權的太祖皇帝是怎樣革命的:

“革命不是請客吃飯,不是做文章,不是繪畫繡花,不能那樣雅致,那樣從容不迫,文質彬彬,那樣溫良恭儉讓。革命是暴動,是一個階級推翻一個階級的暴烈的行動。”這是毛澤東同志在1927年3月《湖南農民運動考察報告》中説的一段話。

廢青們有太祖皇帝的雄才偉略和膽量搞革命嗎?

黃雨傘唔係好憎政府高官架咩?

引用:
原帖由 payday 於 2014-11-29 03:54 PM 發表 政府執迷不悟,廢青起義推翻政權,理所當然
當香港政府有機會被推翻時,中國必定會提前結束一國兩制,輸嘅一定會係香港人

暴動?
有乜武器??傘?索帶???
—d攻擊力都冇,,
—支AK-47已夠擺平!!

王永平哩條廢柴都洗理??

先係做教育局局長果陣有份推行母語教學
後有做公墓員事務局局長果陣阻住公墓員制度改革

應該馬上組織多隊防暴隊!

真係暴動都沖好啲。 好過依家無賴賴

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2014-11-29 04:46 PM 發表
黃雨傘唔係好憎政府高官架咩?

佢浄係呢樣醒,一離開公務員體系,即刻苙個民主光環上頭,爬左上個道德高地!

仆街一名

李光耀的智慧值得參考,你要人有歸屬感,你起碼都要幫到啲人安居樂業吖!日日150個大陸人入侵已經好大禍啦!仲整鬼咁多自由行,正常出租的樓房都變曬做自由行賓館,香港人被逼接受湯房,條氣已經好唔順,仲取消了租務管制,每兩年加租趕你走,搞到香港人居無定所!把幾火咪個個唔L返工,攞政府公援等公屋等關愛囖,反正無論幾努力都無屋住兩餐都食唔飽,入息都被湯房業主閹割了,吃都吃不飽!不如本歪(Pei)話之你!
新加坡如何?我有親戚在新加坡的,幾個姪兒/女大學畢業不出四五年都買樓結婚生仔了,咪正合新加坡政府的心意囖,有家有室咪個個比心機返工做野上進囖!呢啲咪安居樂業囖!我佩服李光耀,你想香港人做牛做馬做奴隸,你起碼都安排好兩餐一宿比香港人心甘命抵先得架!

年青人可以見到未來只能夠做奴隸,一係就唔好做野,派了公屋才好上進,否則一世做租奴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]