• 瀏覽: 67,463
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
警察加油

引用:
原帖由 芒果! 於 2014-11-29 12:44 PM 發表
班暴徒做得真係夠盡,又係「網上攻略」,又係「過馬路、跌散銀、綁鞋帶」招數,仲有「口罩黨」,大家係唔係覺得好熟悉嘞,係唔係班V煞團?都好似熱血嘅風格,夠激進,夠勁!!!

上千人昨晚跟足「流動 ...
佔中越是這樣目無法紀,市民越討厭!泛民政棍要找數,市民眼光是雪亮!

擺明係挑釁警察

支持政府 ,警方, 全力執法,維持社會秩序

支持689號召!全力去旺角瘋狂購物!

引用:
原帖由 kingdikon 於 2014-11-29 01:26 PM 發表
繼續玩落去香港點辦?
宵禁!

引用:
原帖由 japanking 於 2014-11-29 03:35 PM 發表
佔領者廢青都係五無。

無錢, 有錢佢睬你都傻。
無業, 有高薪厚職者又係睬你都傻。
無樓, 因無第一或第二項, 所以無樓同父母住成日唔想返屋企响條街度。
無知, 思想單純幼稚無分析力, 易被人洗 ...
正確~~
尋晚有位叫咩咩正義的爸爸
講到自己又有學識又有樓,但由凌晨回貼回到第2晚..

真係有錢有樓有工作既,睬你都有味la

引用:
原帖由 愚輝 於 2014-11-29 02:51 PM 發表 其實政府和警方在清旺角場前,已預計佢地一定會玩呢招,而政府仍然決定清場,就係因為政府知道,佢地一玩呢招,佢地嘅形象就由堅持爭普選嘅和平佔領者,變成小學鷄一般嘅搞事份子,只會讓仍然同情支 ...
智者

遲早出水炮射黃蟲,費事嘥氣。

真係好幼稚嘅行為

佔旺示威隊伍的新形態如水般, 它是有形 (即: 當人群聚集時), 及無形 (即: 當人群散開時). 當有形及無形的示威隊伍交錯出現, 為警方維持秩序的任務帶來困難.

以昨晚為例, 只有約2千人的佔旺示威人士, 就把旺角攪亂. 警方應改變策略, 重點是阻止人群由「無形」變為「有形」, 在道路上聚集, 再趁機攪事.

做法是當某段道路已經變得擠迫時, 例如在路面上, 1平方米容納超過2人時, 警方立即實施人潮管制措施, 呼籲後來人士不能進入該路段, 使人群不能聚集在一點, 避免形成有形的示威隊伍, 向警方衝擊及引發衝突.

[quote]原帖由 韋小寶8 於 2014-11-29 04:00 PM 發表 我覺得佢地好無聊無知無法無天,漫無目的係街同道路玩騷動,玩堵塞,破壞社會安靈和法紀,這樣做就可以達到目的!既無建設性,又無正確方向,又無結果,係街頭迷失又迷失,真係好可憐,而家你們發爛渣又要香港市民街 .

師兄吳好勞氣,細路仔冇得教,車哂去堆田區咪算囉!

上文章《形勢逆轉:清場,警方惡夢的開始!》提到的 「看風景」,「等朋友」,「購物」, 「跌錢」, 都是人群在道路上聚集時進行的小把戲, 這些行為好似無什麼所謂及危險性, 但當聚集到足夠人數時, 他們就以流動通訊來互傳信息, 多個分散的個體立即很快地變成完整的示威隊伍, 及一起行動, 他們高呼口號, 舉牌, 以隊伍形式在未經批准下遊行. 到最後集中力量, 向警方防線衝擊及引發衝突.

警方應改變策略, 重點是阻止人群由「無形」變為「有形」, 在道路上聚集, 再趁機攪事.

無限創意, 好過衝擊

小學雞行為--來回過馬路,跌錢,齊齊睇tv,,,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]