• 瀏覽: 67,499
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
而加D所謂年輕人,有咩係接受?
剩係講工作.....唔屌得~ 人工人要高~ 唔可以辛苦~ 人工要高~ 我要請假你一定要俾我請~ 只有我俾臉色老闆睇~ 老闆唔可以俾臉色我睇~
呢班人已經唔係為咩民主,只不過拎著民主出黎搞事

黃C垂死掙扎,警察加油!

附件

scaledBitmap14172475294440.jpg(42.39 KB)

以為真係好好玩?其實暗藏危機呀!最好多D人出嚟聚埋一齊添,比D儍嘅或者有心人掉幾個煙頭報紙什至椰子煙花爆幾個垃圾桶,推反幾架警車(昨晚都爛咗架啦),攪下D金舖大閘之類……防暴警察明正言順可以強勢鎮暴,最好四方八面夾攻,要佢哋散嘅機會都無!

帶佢去暗角

係要逼香港政府同中央政府出動解放軍先肯收手。

支持佢地繼續,最好玩多一年半載。

依家一般市民只係對佢地行為反感,玩完真普選過兩年又有其他理由搞亂香港,要杜絕同類事件最好做法就係從發起人入手。

警方前兩日清場行動只係向普羅大眾交差,意思係「阿SIR唔係無做野,不過班友死纏難打,趕走左又翻黎咋」,加深一般市民對佔領行動既反感,視佔領者如蒼蠅般趕極唔走。

佔領時間越長,市民反感度越高,最終將佔領人士邊緣化,換句話說,泛民雙學佢地以後再發起任何行動都只能夠局限小圈子程度,唔會再有市民參與支持,以後23條、國教再推行就容易得多,泛民輸得更慘,因為佢地連議員席位都不保。

引用:
原帖由 a94922905 於 29/11/2014 15:17 發表
689做成的失控。

nonsense ! dont 9 up !!!

引用:
原帖由 wrx0000 於 2014-11-29 03:51 PM 發表 而加D所謂年輕人,有咩係接受? 剩係講工作.....唔屌得~ 人工人要高~ 唔可以辛苦~ 人工要高~ 我要請假你一定要俾我請~ 只有我俾臉色老闆睇~ 老闆唔可以俾臉色我睇~ 呢班人已經 ...
正正廢青思想行為
無諗過要付出先有收獲

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2014-11-29 01:25 PM 發表
趕來趕去都唔係辨法,我認為

1. 警力只維持日間交通

2. 夜間 10:00  店鋪關門後,只維持少量警力,警察休息, d 車其實識自已繞開旺角行,

比 d 人霸街又如何,由佢地走,間中捉「不小心過馬路」、「扔 ...
由得佢地霸路,不消二十分鐘就會築起一個佔領區,區一形成,要清塲就難啦!

天氣轉涼,最好用水砲 記者都要走頭

流動式佔領 又真系難搞既!呢頭拉人 果頭放,無左嚇性!

好多暴記

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]