• 瀏覽: 67,494
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
其實政府和警方在清旺角場前,已預計佢地一定會玩呢招,而政府仍然決定清場,就係因為政府知道,佢地一玩呢招,佢地嘅形象就由堅持爭普選嘅和平佔領者,變成小學鷄一般嘅搞事份子,只會讓仍然同情支持佢地嘅市民,都變成討厭佢地。
現時警方嘅做法就係主動防守,等傻仔嚟衝擊警察防線,一方面可輕易拘捕最激份子,另一方面就放任佢地四圍玩嘢,令佢地嘅醜態盡量暴露在螢光幕前,不斷增加市民對佢地嘅反感。最可笑嘅係佢地以為計策奏效而洋洋得意,沾沾自喜,而不知其實佢地正係不斷淋屎上身,變成過街老鼠,為市民所唾棄!

weekend party

引用:
原帖由 noname_hk 於 2014-11-29 02:29 PM 發表
政府似乎要拍低班示威者暴力一面, 由政府向外宣傳(當然唔好旨意香港電台呢個叛徙), 令外界知道示威者及大部份傳媒的陰險做作. 使警方得到各界"受權"使用高度武力清場, 就算用到像膠子彈及真子彈, 都唔會再有人反對.  ...
真子彈都唔會再有人反對?
你咪發神經啦

689做成的失控。

唉,聽都聽到厭,佢地都唔明市民幾咁討厭佢地,仲玩埋D白痴野,由佢拉,要中央政府理佢地,咁就真係國際笑話拉.

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2014-11-29 01:25 PM 發表 趕來趕去都唔係辨法,我認為1. 警力只維持日間交通2. 夜間 10:00  店鋪關門後,只維持少量警力,警察休息, d 車其實識自已繞開旺角行,    比 d 人霸街又如何,由佢地走,間中捉「不小心過馬路」、「扔 ...
只要唔俾佢地拎到鐵馬就冇事

引用:
原帖由 a94922905 於 2014-11-29 03:17 PM 發表 689做成的失控。http://n2.hk/d/images/r10/mobile.jpg
請解釋為何有民主的台灣會有太陽花,冇民主的澳門天下太平?

廢青即係廢青!

引用:
原帖由 陳晴 於 2014-11-29 03:14 PM 發表

真子彈都唔會再有人反對?
你咪發神經啦
再搞多幾個月到時候就算老解坦克入城清場都全民支持呀。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2014-11-29 13:25 發表
趕來趕去都唔係辨法,我認為

1. 警力只維持日間交通

2. 夜間 10:00  店鋪關門後,只維持少量警力,警察休息, d 車其實識自已繞開旺角行,

比 d 人霸街又如何,由佢地走,間中捉「不小心過馬路」、「扔 ...
咁姐係12:00後我大晒

佔領者廢青都係五無。

無錢, 有錢佢睬你都傻。
無業, 有高薪厚職者又係睬你都傻。
無樓, 因無第一或第二項, 所以無樓同父母住成日唔想返屋企响條街度。
無知, 思想單純幼稚無分析力, 易被人洗腦誤導。
無能, 個人各方面能力差, 唯有在那裏才找到自我存在價值。

有錢有利益收不是五無,他們所做為自身利益好正常。
只有自發性的佔領者才是五無。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]