• 瀏覽: 67,462
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
班暴徒做得真係夠盡,又係「網上攻略」,又係「過馬路、跌散銀、綁鞋帶」招數,仲有「口罩黨」,大家係唔係覺得好熟悉嘞,係唔係班V煞團?都好似熱血嘅風格,夠激進,夠勁!!!

上千人昨晚跟足「流動人堆」佔旺角的「網上攻略」,以「過馬路、跌散銀、綁鞋帶」等招數塞路,嚇到巴士「飛站」,商舖拉閘。警方一直保持克制,但有人揚言:「今晚玩盡啲!至今晨零時,以五十名「口罩黨」的激進分子,引領人群製造混亂佔領彌敦道,又向警方防線掟樽和雨傘,警方數次施放胡椒噴霧無果,出動百名「藍衣」防暴隊發起反擊,一舉制服拘捕至少十名男女,但另一批「口罩黨」仍不肯離去,至凌晨一時,警方將人群推向尖沙咀方向,但有人在山東街和洗衣街圖設路障,隨時引發另一輪大戰。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20141129/00174_001.html

成班暴徒,頂!

流動佔領
好計謀

佔中狗。冇素質

支持警察不要仁慈心軟,趕盡廢青搞事者,恢復香港安寧!

又係狗血公民?
佢老未!

趕來趕去都唔係辨法,我認為

1. 警力只維持日間交通

2. 夜間 10:00  店鋪關門後,只維持少量警力,警察休息, d 車其實識自已繞開旺角行,

比 d 人霸街又如何,由佢地走,間中捉「不小心過馬路」、「扔垃圾」等罰錢!

3. 主守日間,不守夜間,對區影響不太大,警力卻可長期作戰!

痴x線,香港塔利班

繼續玩落去香港點辦?

係共產黨手法差劣遮,第一輪咨詢已經白皮書一錘定音人大框架,
年青人當然唔接受啦!

依家進退兩難,撤回又無面,唔撤呢又沒完沒了!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2014-11-29 13:25 發表 趕來趕去都唔係辨法,我認為1. 警力只維持日間交通2. 夜間 10:00  店鋪關門後,只維持少量警力,警察休息, d 車其實識自已繞開旺角行,    比 d 人霸街又如何,由佢地走,間中捉「不小心過馬路」、「扔 ...
not bad

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2014-11-29 01:51 PM 發表 係共產黨手法差劣遮,第一輪咨詢已經白皮書一錘定音人大框架,年青人當然唔接受啦!依家進退兩難,撤回又無面,唔撤呢又沒完沒了!
黃蟲日日玩又如何

引用:
原帖由 啊annnnna 於 2014-11-29 13:20 發表
流動佔領
好計謀
咁...
邊個帶頭攪事煽動
就用油漆彩彈兜頭射過去做記認
包佢馬上收皮

政府似乎要拍低班示威者暴力一面, 由政府向外宣傳(當然唔好旨意香港電台呢個叛徙), 令外界知道示威者及大部份傳媒的陰險做作. 使警方得到各界"受權"使用高度武力清場, 就算用到像膠子彈及真子彈, 都唔會再有人反對. 到時相信警方只要一舉牌, 全部示威者即刻消失得無影無蹤.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]