• 瀏覽: 3,695
  • 回覆: 83
咁你地又睇
引用:
原帖由 potato_biscuit 於 2014-11-28 01:11 PM 發表
記者=作者,邊啲係報道,邊啲係創作。。。

引用:
原帖由 小昭^^ 於 2014-11-28 11:51 AM 發表
岑倚蘭:記者採訪絕非出於八卦 (11:06)

擔心有警員對傳媒存敵意

蘋果日報攝影記者王俊龍在旺角採訪時被捕,記協主席岑倚蘭表示強烈抗議及憤怒。她強調記者到場當然是有採訪任務在身,只是負起責任,絕非出於八卦。 ...
獲發記者証者一定要經政府審查背景,是否有案底是否有傳媒課程畢業証書
協助採訪人不應被視為合法記者,以防一位記者帶同大量工作人員到塲採訪。

引用:
原帖由 小昭^^ 於 2014-11-28 01:20 PM 發表
咁你地又睇

唔睇又點知佢係妓者?

引用:
原帖由 小昭^^ 於 2014-11-28 11:46 AM 發表
立法會議員葉劉淑儀稱,有前線警務人員反映,最怕現場太多「閒人」睇熱鬧,妨礙警務人員工作。
葉劉今早在港台節目表示,她聽過有人說「最怕八八卦卦記者」。她提到,攝影記者特別進取,警方執行公務時,可能會分不清 ...
明眼人都睇到,葉劉支持你

支持毒瘤做特首..香港有佢一定掂過碌蔗

反佔中又扮聖母話警方有壓力要體諒
咁我相信如果空姐落尿落姨媽水落係佢地d飲品到
佢地都會體諒人地有壓力會欣然接受

無事就是示威者,有事就拿出記者證.

引用:
原帖由 小昭^^ 於 2014-11-28 11:46 AM 發表
立法會議員葉劉淑儀稱,有前線警務人員反映,最怕現場太多「閒人」睇熱鬧,妨礙警務人員工作。
葉劉今早在港台節目表示,她聽過有人說「最怕八八卦卦記者」。她提到,攝影記者特別進取,警方執行公務時,可能會分不清 ...
藍絲帶特狗

有能力嘅唔多出聲,冇嘅就興奮忘形爭住講,講多錯多!
大話精講嘢都小心咗啦,喱件傻婆仲懵盛盛!

閒人唔會半夜逛街,可能鬼節提早到.

引用:
原帖由 小昭^^ 於 2014-11-28 11:51 AM 發表
岑倚蘭:記者採訪絕非出於八卦 (11:06)

擔心有警員對傳媒存敵意

蘋果日報攝影記者王俊龍在旺角採訪時被捕,記協主席岑倚蘭表示強烈抗議及憤怒。她強調記者到場當然是有採訪任務在身,只是負起責任,絕非出於八卦。 ...
咁肥婆蘭到底有冇諗下,正正常常採訪,唔作大,唔老作,採訪時守規矩,點解要對你有敵意呢?就係大部分記者成日做埋晒啲乞人憎既嘢,先至會成為過街老鼠。我成日都講,而家記者,已經係一種最低下、下賤既職業。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]