• 瀏覽: 33,083
  • 回覆: 377
  • 追帖: 2
我都相信好多朋友都想敢做,見親距啲post,每次都只有小貓三兩隻like,仲要次次都係嗰三兩隻,你就知距地講既嘢,啲朋友支吾支持距地,我都係忍吾住先係敢屌距。
引用:
原帖由 QueenieFChan 於 2014-11-23 09:43 PM 發表 好英呀!相信好多朋友都想講,你講出佢地心聲?�

恭喜

Good news!

鄺同學憶述當時情況,他被帶到一間房,海關人員向他解釋因證件出了點問題,故要作些檢查。他的個人物品均被逐一搜查。海關在翻查他創作的劇本手稿後,便離開房間並換上另一批人入房繼續過程。鄺同學指劇本的整體概念源於反烏托邦思想,故用上了字眼如「極權政府」、「分離主義」等。後來,當局人員又要求他解開手機上的密碼鎖,查看手機內的相片和影片。當有關人員看過到手機內佔中三子宣佈提早佔中時的片段,便要求搜身。

可悲!佢老母生個蠢過隻豬既畜生

返到大陸就變變狗

恭喜哂

引用:
原帖由 老鼠爸爸 於 2014-11-23 10:00 PM 發表

我在FB也unfriend 左識左廿年FD,最後unfriend 原因是一段教育小朋友對警察一個歪理思維,太過份了仲叫人瘋傳

師兄,做得好。其實某程度上也要多謝暴民,一場違法活動,令我們更清楚認識我們的朋友是個怎麼樣的人

我真係頂吾撚順距去小爆距,eq再高都頂距地吾撚順,警察係一個好高尚職業,職責係保護市民,開口埋口去悔辱距地,你話點忍,我無屋企人做警察,如果有,我更加早就小左距九世,但我有幾個朋友做警察,見倒距地都好辛苦,緊守崗位,好值得尊尊重,吾係用來敢悔辱。
引用:
原帖由 阿龍~ 於 2014-11-23 09:53 PM 發表 我都想學你,但我一直未夠膽咁做。我有個朋友識左十幾年,佢又係佔中佔到上左腦同你個朋友一樣,我又真係唔太想因為佔中同佢反面,如果唔係佢我都好想係fb鬧班黃巾,我而家差唔多2個月無係fb講過野= ="。

師兄,做得好,自身連尊重都吾識,仲點去教育下一代,
引用:
原帖由 老鼠爸爸 於 2014-11-23 10:00 PM 發表 我在FB也unfriend 左識左廿年FD,最後unfriend 原因是一段教育小朋友對警察一個歪理思維,太過份了仲叫人瘋傳

引用:
原帖由 5sm222 於 2014-11-23 10:06 PM 發表
我真係頂吾撚順距去小爆距,eq再高都頂距地吾撚順,警察係一個好高尚職業,職責係保護市民,開口埋口去悔辱距地,你話點忍,我無屋企人做警察,如果有,我更加早就小左距九世,但我有幾個朋友做警察,見倒距地都好辛 ...
師兄,根本無得忍,正常人是一定要尊重警察,你做得好好。

開始要找數喇喂

11月回鄉祭祖   借問聲邊樹鄉下

好快全香港人都不用返大陸

中國警察抵讚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]