• 瀏覽: 7,570
  • 回覆: 167
引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 04:12 PM 發表
你要搞革命, OR 反革命嗎?
如果唔係, 又點解要驚解放軍??

根據基本法, 香港解放軍只適用於國防, 應對外國武裝。
你硬要真普選等如同中央攪對抗 , 當香港警察沒有能力控制暴亂時 , 解放軍就可以出動.

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 03:14 PM 發表
以邏輯學來說,
如果香港冇人支持真普選, 那中央唔會理, 因為選民唔會支持右傾的候選人。

以中共中央對香港的深研了解, 一定明白。

既然中央越壓制, 證明民心越背向。

既然你地香港人都支持我, 我點解要反對 ...
樓主

符合國際標準的真普選只可以係 :

不用提名, 不用登記

鐘意幾時參選, 幾時退選都得

無任何年齡 , 國籍 , 居住年期  ....... 限制

不用付保證金不特止 , 還有津貼

連未出世的 bb, 家庸 , 自由行 , 遊客 , street sleepers, 乞丐 , 難民 , illegal immigrants , 監躉 , 死囚 , gay 佬, lesbians , transexuals, pedophiles , 癲佬 , 道友 , 妓女 , 鴨 , 動物, 植物 , 死物 , 空間 , 外星人 , 死人 , 骨灰 ....... etc    也可以參選 and 投票

每年 , 每月, 每日 , 每分每秒 , 任何地方 ........ 都可以舉行選舉

投票沒有時限

參選人數不限

投票數量亦不限

可投贊成票, 亦可投反對票 , 亦可投否決票

可以親自投, 搵人投 , 搵動物投 , 郵寄投 , 網上投 , 唔投 , 預早投 , 補投 ....... 乜都得 .

親中派, 回應可以俾D質素嗎?
靠嚇? 而家係蠻荒年代?

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 03:59 PM 發表 那起碼 "多了一個"  選擇, 就此而已。如連呢個選擇都抹殺, 就真係"你呃人"

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 03:14 PM 發表
以邏輯學來說,
如果香港冇人支持真普選, 那中央唔會理, 因為選民唔會支持右傾的候選人。

以中共中央對香港的深研了解, 一定明白。

既然中央越壓制, 證明民心越背向。

既然你地香港人都支持我, 我點解要反對 ...

你既邏輯學係:
香港人是大部份支持犯強姦罪,如果香港冇人支持強姦, 那法律唔會理, 因為人民唔會犯強姦罪。
既然法律越壓制, 證明民心越背向。
既然你地香港人都支持我, 我點解要反對你地既支持? write?

反之亦然, 法律現在是, 我反對你地香港唔支持我!
越犯法越壓制,越壓制越犯法
事實證明一切。

唔要“真”字前就多人支持!
比你班人搞一搞,速普選都冇!

睇到標題,邏輯學?
邏輯是不包括含糊字眼,才可繼續探討?
真普選?每個人心中定位都不同?如何有邏輯呢?
用真這個字,就必然有假,普選點普法、即是如何普及?
普及到全部合資格港人?幾多歲先算?咁那些中學生又未夠秤,是否有資格去支出這所謂真普選呢?衍生落去,過萬個為什麼等住解釋何謂真何謂假!
樓主那些講得好聽叫做個人猜想,不含邏輯,但騎劫邏輯!
講得唔唔聽是鳩up,文化程度唔同,理解亦不一樣!

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 03:59 PM 發表
那起碼 "多了一個"  選擇,
就此而已。

如連呢個選擇都抹殺, 就真係"你呃人"
有一個大國, 經常批評其他國家

在它國內, 有數以百萬計的公民

無論年齡如何 , 身份如何 , 學識如何 , 居住時間如何 , 財富如何 , 無論如何忠誠愛國 ..... 到死的那一刻都無權參選國家最高領導人選舉

這樣的選舉 , 算真普選嗎 ?

假如算 , 人大的方案 , 問題在那裡 ?

樓主此叫邏輯??

早點修佛食素吧, 此個世界很危險..

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-30 04:09 PM 發表
據邏輯分析, 連瞓街者都怕的人, 是應該十分膽小怕事的人。
要出整個月頭條去嚇瞓街者的人, 更是無能之輩。
同怕唔怕無關啦..
唔通我地會怕老鼠...
係討厭

引用:
原帖由 feilam2000 於 2014-10-31 12:07 AM 發表
親中派, 回應可以俾D質素嗎?
靠嚇? 而家係蠻荒年代?
當香港只有親中和反中..
而沒有講道理派..
何來有質素

引用:
原帖由 聞痙攣 於 2014-10-31 09:05 AM 發表

今日政府孽瘤淫賤聯
全部都係民主派黎
佢地爭取真普選
Ching無謂同呢個謊言民族講邏輯了
符合國際標準的真普選只可以係 :

不用提名, 不用登記

鐘意幾時參選, 幾時退選都得

無任何年齡 , 國籍 , 居住年期  ....... 限制

不用付保證金不特止 , 還有津貼

連未出世的 bb, 家庸 , 自由行 , 遊客 , street sleepers, 乞丐 , 難民 , illegal immigrants , 監躉 , 死囚 , gay 佬, lesbians , transexuals, pedophiles , 癲佬 , 道友 , 妓女 , 鴨 , 動物, 植物 , 死物 , 空間 , 外星人 , 死人 , 骨灰 ....... etc    也可以參選 and 投票

每年 , 每月, 每日 , 每分每秒 , 任何地方 ........ 都可以舉行選舉

投票沒有時限

參選人數不限

投票數量亦不限

可投贊成票, 亦可投反對票 , 亦可投否決票

可以親自投, 搵人投 , 搵動物投 , 郵寄投 , 網上投 , 唔投 , 預早投 , 補投 ....... 乜都得 .

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]