• 瀏覽: 27,216
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 老爺吊假西 於 30-10-2014 11:34 發表

想以轉移視線來向我挑戰邏輯與思維,你找錯了對象。
唔夠人講就話轉移視線,五毛慣常伎倆

真定假,連死人都玩,仲要係呢段時間

引用:
原帖由 bemawif 於 30-10-2014 11:27 AM 發表
唔知係咪好多年青人同家人關係唔好, 而導致咁多人既品格咁差

希望所有香港人都要抱住 修身齊家治國平天下 既心態做人
先要做好自己為出發點吧
我覺得宜家依個時勢,外人睇,明明有d 廢青屋企已經幾ok, 都會比班後生講到唔ok

引用:
原帖由 Okelani 於 2014-10-30 10:37 AM 發表

佔領行動令社會陷入撕裂,有激進的爭取普選人士更離譜到騷擾先人安寧,竟向兩名殉職政府人員「埋手」。政府飛行服務隊於大嶼山為兩名殉職隊員豎立的紀念碑近日遭人惡意塗鴉,碑上寫有「我要真普選,689下 ...
只有黃屍帶會做得出依D事情

連尊重先人都唔識,學咩人講民主呀

引用:
原帖由 jetflyer 於 2014-10-30 10:49 AM 發表
即係反佔等於唔要真普選?
何謂"真"普選...

多數人要求係平衡各方的普選而已..

而且普選沒有"真"和"假",只有不同程度,各種不同規定罷了.....

何謂"真"..
年齡限制,如十八歲,算唔算真..
國籍,出生地限制,又點..
公提,要一定人數,定係一人提名都得先算"真"..???

引用:
原帖由 00003. 於 2014-10-30 11:40 AM 發表
五毛7頭的邏輯與思維就係有利反佔中的事都不用證據, 任何異見都要拿出證據
見到你不斷叫人拿証據,但你自己又拿不出証據支持你既鬧人行為

無聊~

D PK有冇搞L錯

引用:
原帖由 4105263 於 30-10-2014 11:56 AM 發表

我覺得宜家依個時勢,外人睇,明明有d 廢青屋企已經幾ok, 都會比班後生講到唔ok

可能佢地生活得太理所當然了
縱壞了吧

已經去到失控的地步!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]