• 瀏覽: 18,242
  • 回覆: 172
  • 追帖: 1
好波

引用:
原帖由 lewark 於 2014-10-21 10:07 PM 發表
http://tv.on.cc/hk/index.html?s=3&i=ONS-141021-13234-109M&d=1413897208

袁國強:不能口講民主.實行不民主.

一句KO哂班佔路犯
袁國強用了最低工資立法做比喻,十分有說服力

引用:
原帖由 lewark 於 2014-10-21 10:07 PM 發表 http://tv.on.cc/hk/index.html?s=3&i=ONS-141021-13234-109M&d=1413897208袁國強:不能口講民主.實行不民主.一句KO哂班佔路犯
佢地咪想想以什麼理由再佔過…例如你都剛感受過:她話唔好咪唔好,什麼唔好唔清楚,只知她話唔好。

你的大會我估打輸數了。

廢青!

大學仔心中只有自我中心,根本佢地就唔識乜野叫做大眾利益

引用:
原帖由 rly 於 2014-10-21 10:53 PM 發表
政府攪一次公投。咪知誰勝誰負。。。。
認同

引用:
原帖由 judylam651 於 2014-10-21 10:55 PM 發表
袁國強,譚志源,仿如學生兄長,叫學生英文名再耐心解釋條文...
會後竟有低劣傳媒質疑叫英文名係長輩式教訓...
個記者問完 袁國強佢地都忍唔住笑

我想政府快啲搞掂班青春期廢青唔好再浪費時間係佢地身上。

成班廢青講嘢冇point 又自己唔知自己爭取乜,其實你地一句「反中央政權」就已經講完,你地又唔夠薑講,扮晒民主。

問心,香港政府係問題多多,不過今次真係呢班青春期廢人太過份。

返屋企飲奶啦

袁國強好嘢

聽完心裡倒抽一口涼氣

一語中的

早就料到辯論結果啦,班學生淨係識叫口號,無得人身攻擊就等於無野好講。最叻就係即閃返去金鐘再大聲亂噏,再自我陶醉。

班小學生路霸識乜野係真正民主,一句講晒班路霸係,講真d係叫做發窮惡

勁like 袁國強!��

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]