• 瀏覽: 5,260
  • 回覆: 20

兩枚 CM-400AKG : 射程 280 KM, 最快速度5馬赫
飛機細細,威力一D都唔細,唔知幾時揾印度試下

引用:
原帖由 MagpiesHK 於 2014-10-21 12:41 AM 發表

兩枚 CM-400AKG : 射程 280 KM, 最快速度5馬赫
飛機細細,威力一D都唔細,唔知幾時揾印度試下
應該只是4M. 你可以當它是空射短桯彈道導彈(彈導都是差不多)......

三代機打越南夠用

講開梟龍,呢個戰機吾錯,點解老解吾列裝梟龍取代殲七及部署響比較弱嘅鄰國邊境用作國土防衞?讓更強嘅殲十,十一等重點部署戰略前緣?就好似海軍056嘅出現令054,052c、052d等可以空出黎作戰略部署,有冇CHing可以解釋吓?

殲7機好廢,等退役

引用:
原帖由  於 2014-10-21 10:20 AM 發表 講開梟龍,呢個戰機吾錯,點解老解吾列裝梟龍取代殲七及部署響比較弱嘅鄰國邊境用作國土防衞?讓更強嘅殲十,十一等重點部署戰略前緣?就好似海軍056嘅出現令054,052c、052d等可以空出黎作戰 ...
因為FC-1對空軍用處不大, 如果兩隻殲10換三隻殲8或者一隻殲10換2隻殲7, 點解要FC-1

引用:
原帖由 potato_biscuit 於 2014-10-21 10:20 發表
講開梟龍,呢個戰機吾錯,點解老解吾列裝梟龍取代殲七及部署響比較弱嘅鄰國邊境用作國土防衞?讓更強嘅殲十,十一等重點部署戰略前緣?就好似海軍056嘅出現令054,052c、052d等可以空出黎作戰 ...
小龍是中國提供部件與技術交給巴巴羊組裝,銷售、改良升級亦主要由後者推動

而PLAAF已有J-11、J-10作高低配,小龍則是三者中的“低”,航程及載彈量有所不如

不久將來除了四代以外,J-11B/1X、J-10B又會成爲新的高低配

多謝兩位CHing指教。係咪可以理解為解放軍嘅眼光同志向遠大。底端嘅梟龍未能滿足將來嘅需求,所以而家用J11配J10,未來就可以用J20配J11或者配J10?

與小龍同等級的還有IDF、獅鷲,都是小尺寸航程短,機動性屬於還好的程度

引用:
原帖由 二撮西毛 於 2014-10-22 07:25 AM 發表
梟龍最大短板係航程短,其他還好。
巴鐵部署邊境防衛印度,足夠了;
但以中國這麼大的疆土,絕對不夠用;中國的戰略要求,戰機也絕不會只用於邊境防衛。
重有係梟龍RD-93發動機,老俄唔肯買。

引用:
原帖由 Kashing12 於 2014-10-21 10:29 AM 發表
殲7機好廢,等退役

殲7轟現在可是中國對艦作戰的主力軍!

價錢不是老解考慮因素。

問題是產能。成飛的生產線,要全力以赴做J10及未來的J20。梟龍留給巴基斯坦自己組裝。

不過裝上這兩枚東西, 航程就很......

引用:
原帖由 josonlai 於 2014-10-22 10:35 發表 重有係梟龍RD-93發動機,老俄唔肯買。
俄國不賣也沒收入,是雙輸

只要國產中推可以裝機,以後更無法賣

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]