• 瀏覽: 14,169
  • 回覆: 94
中國購買 4代半Su 35 超級側衛戰鬥機終於買到手了

俄副總理羅戈津在接受俄羅斯媒體採訪時說:11月將組成軍事技術合作聯合委員會。我認為屆時將完成與中國簽署供應蘇35合同這事情。沒有任何尖銳的或者未解決的問題,至少我沒有聽到。

採購合約暫定為 20 架Su35,俾俄國佬之前要求既數量少左成半,每架機據報 美元 $80,000,000-。

偉大既祖國同胞又可以克隆 Su35既相控陣雷達系統,雷達探測距離可以達到300公里並同時引導8枚導彈對目標進行攻擊。(其實都唔係新野)

仲有 Su35 117S 發動機,可以成為中共第五代發動機既參考(抄考)資料。(亦都唔係新野了)
蘇35 超級側衛全方位戰鬥機

http://mil.news.sina.com.cn/2014-10-18/0734806206.html

買回來拆?研究作用大於實際作用。

拖到2014年,俄羅斯應該有新戰機完全代替

Su-35訂單不算多,于12年末交付首批6架,至今年二月交付了34架,明年就會完成48架訂單

生產綫完成了俄軍大部分訂單,自然有空餘處理外銷版

引用:
原帖由 機龍 於 2014-10-18 07:17 PM 發表
Su-35訂單不算多,于12年末交付首批6架,至今年二月交付了34架,明年就會完成48架訂單

生產綫完成了俄軍大部分訂單,自然有空餘處理外銷版
俄羅斯而家頂尖的係T-50,集中研發之後量產,取代SU-35

係唔係功能削弱版?
其實蘇系戰機進化在於內,外型與之前的蘇系戰機無太大分別?
Thx

引用:
原帖由 $WAYNE$ 於 2014-10-18 19:27 發表
俄羅斯而家頂尖的係T-50,集中研發之後量產,取代SU-35
Su-35S是排在T-50之前的過渡機型,T-50在2016年才投產,兩者共同形成下一代重殲高低配

中國買蘇35有何用?

俄羅斯武器更新歷時十年,都唔知幾時先搞掂

又未必收復到頓巴斯,烏克蘭又走硬

普京退休都唔知點算

唔知是否買回縮水版?

引用:
原帖由 Vo1976 於 2014-10-18 08:23 PM 發表
唔知是否買回縮水版?
原版

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2014-10-18 20:07 發表 中國買蘇35有何用?
買了可以填補戰力,不買也只是稍為延遲換代

俄國不賣,以後沒機會了

引用:
原帖由 機龍 於 2014-10-18 08:30 PM 發表

買了可以填補戰力,不買也只是稍為延遲換代

俄國不賣,以後沒機會了

但係賣SU-35 呢單野都講左好多好多好多年啦喎..........

軍貿亦可以係政治延伸  依家俄羅斯受西方制裁   中國可以適時送碳  亦可以收到政治經濟上收益  中俄互補不足  將會係美國最頭痛

引用:
原帖由 kobe8 於 2014-10-18 08:34 PM 發表

但係賣SU-35 呢單野都講左好多好多好多年啦喎..........
俄毛根本信唔過中國佬,Su 35外銷用途 傾左 n 年都未肯同中國簽約,早前烏克蘭戰事被 西方美日制裁孤立之下,迫使俄國毛不得不東靠中華大國,順理成章才加快了su 35 外銷中國進程。

話分兩頭,據專家估計及分析結論:蘇-35戰鬥機採用部份五代技術,其性能據報超越所有現役四代戰鬥機,包括法國“陣風”、歐洲“颱風”,蘇-35戰鬥機亦能加強中國現役空軍對東海 / 南海各域的震懾及威脅。

"專家" 表示Su 35 :  亦有一定把握對抗美國空軍的F-22A、F35隱形戰鬥機。俄國佬吹得幾大下

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]