• 瀏覽: 37,378
  • 回覆: 266
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 牛熊通勝 於 2014-10-7 11:00 PM 發表
Q: First thing first,雨傘革命有可能成功嗎?A: 只要堅持下去,有。

有人說中共懼怕自由民主,所以不會放任香港胡來。老實說,北京根本沒把公民提名和普選放在眼內,每天150個新移民和財團權貴的支持,足夠親共的候選人長戰長勝。

仲有一點, 什麼叫成功?

CY下台機會極微, 而且CY下台也不算是成功吧
致於人大政改決定, 小弟覺得改變的機會是零.

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2014-10-7 08:56 PM 發表
聽聞佢已經痴左埋堆 老泛民度
唔少新界東市民係投黨不投人, 一選上就出櫃

引用:
原帖由 Vo1976 於 2014-10-8 09:47 AM 發表
不過同意一點,是應該徹底清除「新唐人」「大紀元」「蘋果」之類的報館!其實,在中國這樣一黨專政的國家裡,是需要一 ...
大妓院係"為造謠而生", 毒果報係"為煽動而生"

膠登之言, 聽完笑下好啦

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2014-10-8 01:47 PM 發表
唔好太鄙視膠登 ... 佔廣東道係佢地班友吹到出嚟

統戰部接得手,要對付的是後面隻老虎,D訓街學生算得咩?螞蟻而已

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-10-8 01:52 PM 發表

唔好太鄙視膠登 ... 佔廣東道係佢地班友吹到出嚟
師兄,青關會是一個什么樣的組織? 我在網上見到不少它和法輪”街斗”的視頻。

引用:
原帖由 Vo1976 於 2014-10-8 02:32 PM 發表

師兄,青關會是一個什么樣的組織? 我在網上見到不少它和法輪”街斗”的視頻。
不是內地人搞嗎? 反法輪是肯定的, 不過他們倒是第一次將法輪跟對岸扯上關係

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2014-10-8 01:47 PM 發表
我睇YouTube 聽到李洪志大師話,他眉心有個閃爍的天眼,多遠地方的事他都可以知道‧‧‧‧‧‧他有無數個分身可以去保護他的每個徒弟‧‧‧‧‧仲有肚裡面有個轉呀轉不停幻法輪‧‧‧‧‧‧‧
我都笑到抽筋! 不過亦在很多視頻見到,香港市民在街上擁護「法輪大法好」,我當時就笑不出來,令我思考,為咩當今資訊科學發達的社會,李洪志這些荒謬的言論還有人相信呢?!

后來慢慢有了一些頭緒,好多不是法輪功學徒的香港市民,其實他們根本不了解法輪功,根本未聽到李洪志講課,他們對法輪功唯一的印象就是街頭法輪弟子的宣傳廣告:”中共打壓法輪功‧‧‧‧‧法輪功全球一億弟子‧‧‧‧‧中共醜聞‧‧‧‧‧‧‧天滅江X民‧‧‧‧‧‧‧

日久之后,這些印象就在他們心中形成了一個正確的觀念,近墨者黑!

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-10-8 02:40 PM 發表

不是內地人搞嗎? 反法輪是肯定的, 不過他們倒是第一次將法輪跟對岸扯上關係
喔?我不清楚,平時不願深入研究法輪功,也不願研究反法輪的組織,只是隨口一問。謝過。

引用:
原帖由 殺意隆 於 2014-10-8 03:02 PM 發表
香港是宗教自由的地方,你不同意別人也不應該以此取笑人,就是基本的尊重。就算係基督教,你又信唔信上帝點一點頭動一動隻手就有陸地和海洋?你又會不會咁樣笑死自己?香港人不是擁護法輪功,擁護的是各人的宗教自由,這一點你們國內同胞是不可能享受到的。
你不同意別人也不應該以此取笑人

引用:
原帖由 lalala77 於 2014-10-6 12:54 AM 發表
我諗在場既有大量為政府做野既針 (極相信有解放軍), 無事果時就負責搞事, 出事果時就負責維穩.
哩兩日都唔清場既話, 政府大概係樂見班人自掘墳墓, 與民為敵.

引用:
原帖由 willyfungon77 於 2014-10-8 03:29 PM 發表

咩事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]