• 瀏覽: 5,900
  • 回覆: 151
不管是否支持示威活動,我強烈希望各位香港自己人先不要自我分裂!
全世界都未見過有地方上萬人示威嘅活動係如此和平和克制!老實,本港極大部分傳媒報章一早歸航現政府!但一星期已經過去了,各大媒體也找不到示威者有任何瘋狂行為!
你可以先當自己係中國人或者英國人,再幻想自己到銅鑼灣旅行,看看「人哋」如何和平地爭取自已嘅訴求!你可能會對示威活動有所改觀!甚至為自己係高質素香港人而引以自豪!

社會不只是有支持和反對兩面!立法會原意就是要扶助政府推行施政!但因各人為保其位!嘩眾取寵!只作反對但又沒提出有效方案!可是很多市民又受落!政府做得不好時,另一批支持政府的又死撐!悲哀!
高質素....我覺1989和2003年果次才是..現在的就不是...

引用:
原帖由 長沙灣張老師 於 2014-9-30 11:00 AM 發表
不管是否支持示威活動,我強烈希望各位香港自己人先不要自我分裂!
全世界都未見過有地方上萬人示威嘅活動係如此和平和克制!老實,本港極大部分傳媒報章一早歸航現政府!但一星期已經過去了,各大媒體也找不到 ...
英國人會咁on9俾人利用,are you sure

引用:
原帖由 長沙灣張老師 於 2014-9-30 11:00 AM 發表
全世界都未見過有地方上萬人示威嘅活動係如此和平和克制!老實,本港極大部分傳媒報章一早歸航現政府!但一星期已經過去了,各大媒體也找不到 ...
香討講呢D,會死無全屍!點老師會唔知!呢度佈滿梁粉絲!

引用:
原帖由 肥她仔個仔 於 2014-9-30 11:29 AM 發表

香討講呢D,會死無全屍!點老師會唔知!呢度佈滿梁粉絲!

都只係想分享下!明白,有低質素市民才襯托都低質素政府!別人笑我太瘋癲,我笑別人看不穿!

引用:
原帖由 bettenthan 於 2014-9-30 11:35 AM 發表
請樓主回應一下:

http://news.discuss.com.hk/redirect.php?tid=23843224&goto=lastpost#lastpost

可以嗎?
教協從來都只是呼籲,沒有強迫,完全係自發性嘅行動,絕對尊重每一位成員,現政府正正就缺少了這份尊重!所以才有咁多人選擇時自發性上街!

引用:
原帖由 長沙灣張老師 於 2014-9-30 11:36 AM 發表

都只係想分享下!明白,有低質素市民才襯托都低質素政府!別人笑我太瘋癲,我笑別人看不穿!

到底係高定係低..

引用:
原帖由 長沙灣張老師 於 2014-9-30 11:00 AM 發表 不管是否支持示威活動,我強烈希望各位香港自己人先不要自我分裂!全世界都未見過有地方上萬人示威嘅活動係如此和平和克制!老實,本港極大部分傳媒報章一早歸航現政府!但一星期已經過去了,各大媒體也找不到 ...
既然咁樣香港不唔好借用大陸領海領土由外國運送物資。

引用:
原帖由 長沙灣張老師 於 2014-9-30 11:00 AM 發表 不管是否支持示威活動,我強烈希望各位香港自己人先不要自我分裂!全世界都未見過有地方上萬人示威嘅活動係如此和平和克制!老實,本港極大部分傳媒報章一早歸航現政府!但一星期已經過去了,各大媒體也找不到 ...
老師,其實香港人既素質,每年71遊行都能體現~

但唔知你對學聯同學民帶領學生衝擊政總,有何感想呢?

老師,你可能覺得政府用摧淚彈好似好暴力,但咁暴力既手段,最後有幾多人受傷? 26人~ 一個咁暴力既手段,只有26人受輕傷,亦都無人血流披面,作為警察要回復社會秩序,應該用咩手段呢?

最後,可唔可以話俾我聽,佔中過後,中央仍然堅持框架,香港何去何從呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]