• 瀏覽: 27,562
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kee1203 於 2014-9-30 09:58 AM 發表
當香港宣佈進入不可控制的緊急狀態時,解放軍會出動平亂..

是時全國法律可在港實施,二制結束...

所以反對派要適可而止,小心玩大了玩出個禍
陰暗地諗, 佢地就係想玩到咁, 否則點證明一國兩制已經失敗 ... 好可能一開始呢個係局等中央踩入去

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:07 AM 發表

陰暗地諗, 佢地就係想玩到咁, 否則點證明一國兩制已經失敗 ... 好可能一開始呢個係局等中央踩入去
中央采佢有味~

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2014-9-30 10:10 AM 發表
中央采佢有味~
個人覺得中央已經踩入呢個死局

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:12 AM 發表

生局,普選上又得,唔上更有理據。

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:12 AM 發表

昨天外交部的發言已經顯示中央亦打算消極處理
換句話說由得你香港人自生自滅

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:07 AM 發表

先不說爆發沖突
和平的話
有兩日大假又接著是星期六日,市民的體力及熱情是有極限的
日日和你出來坐半日都會夠佢地受了
一星期的抗爭對我地平時坐冷氣房,食好住好的香港人來說已經是受罪了
現在搞到咁大,星期一還要強行留低的話會大眾一定對雙方會不滿,到時還有cy這箭靶
他下台了,中共比少少降一降低限制那就可以了結這事
那時也不到佢地唔走

引用:

無咗兩制,反對派頭頭會走得八八九九(他們大多有外國國籍,或有居留權),只留下無法走的追隨者.

9成香港人已滿足兩制的好處,只想安居樂業生活富足。

引用:
原帖由 melody3868 於 2014-9-30 10:30 AM 發表
先不說爆發沖突
和平的話
有兩日大假又接著是星期六日,市民的體力及熱情是有極限的
日日和你出來坐半日都會夠佢地受了
一星期的抗爭對我地平時坐冷氣房,食好住好的香港人來說已經是受罪了
現在搞到咁大,星期 ...
而家有班友晌度煽動緊港獨, 中央一定不可能讓步

引用:
原帖由 kee1203 於 2014-9-30 10:30 AM 發表
無咗兩制,反對派頭頭會走得八八九九(他們大多有外國國籍,或有居留權),只留下無法走的追隨者.

9成香港人已滿足兩制的好處,只想安居樂業生活富足。
一直我都話, 香港政界無譚嗣同, 只有東條英機
引用:
"死生困苦の間に処し、命令一下欣然として死地に投じ、黙々として獻身服行の実を挙ぐるもの、実に我が軍人精神の精華なり。"
呢句就係東條當年吹噓要部下欣然赴死, 如果將呢句話同佔中三人組相比, 我覺得極為諷剌

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:31 AM 發表

中央加水費,加稅2成養兵,男丁當兵三年⋯⋯香港人制唔制?

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2014-9-30 10:34 AM 發表
中央加水費,加稅2成養兵,男丁當兵三年⋯⋯香港人制唔制?
港獨論客純粹係吹牛, 香港無獨立嘅資本

引用:
原帖由 何偉濤 於 2014-9-30 10:31 AM 發表

這樣的叫價不是和平示威可做到

引用:
原帖由 melody3868 於 2014-9-30 10:44 AM 發表

這樣的叫價不是和平示威可做到

問題佢地無能力或者無膽量發動武裝"起義" ...

在政府設施外爆幾個爆炸物,再向警察丟幾個汽油彈即可

想中共出解放軍的人根本就唔可以叫愛國,佢地只係禍國。而家中央一直想加強國家「軟力量」,但偏偏係全球幾十億對眼望住時出兵鎮壓,中國三十年來國威盪然無存。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]