• 瀏覽: 2,899
  • 回覆: 33
我地香港人自以為高人一等,除了日反夜反,炒iphone外仲識乜

你估發達話咁易咩,經濟體系大少都影響賺錢機會既多少
泱泱大國同個豆腐潤香港比,你係抬舉緊香港還是卑視緊中國?

引用:
原帖由 kkacer 於 2014-9-21 09:50 AM 發表

唔好問人地點解唔係自己

係香港人唔識利用時機

最佳既時機去左比泛民要來反中收黑錢
咁閣下發左達未?如果發左就去遊山玩水吧!

引用:
原帖由 kkacer 於 2014-9-21 09:48 AM 發表
香港青年人識示威, 識佔中, 識破壞經濟  
香港人識接力絕食

以樓主的聰明
睇怕都係打算香港全民sales

就叫香港有前景 經濟好

引用:
原帖由 kkacer 於 2014-9-21 11:05 AM 發表
如果唔係有偉大祖國,連 iphone 都無得炒
唔好再引iphone做例子,瞞稅炒iphone係損害緊國家/政府稅收既害國行為

我原先以為中國人口世界第一,但現在知唔喺,只有馬雲,馬化騰等上到胡潤富豪旁的才是中國人。生於湖南的小農張三,江西小農李四等都不是。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2014-9-21 12:32 PM 發表
我原先以為中國人口世界第一,但現在知唔喺,只有馬雲,馬化騰等上到胡潤富豪旁的才是中國人。生於湖南的小農張三,江西小農李四等都不是。
你地都係只有Bill Gates是美國人,平時比警察鎮壓,訓街班homeless就唔係美國人啦。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-9-21 12:37 PM 發表

你地都係只有Bill Gates是美國人,平時比警察鎮壓,訓街班homeless就唔係美國人啦。
此回應只是說明題目多舊魚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]