• 瀏覽: 1,716
  • 回覆: 23
每日睇到咁多人食肉,我真係覺得咦個社會已經冇得救。大部份人為左自己o既食慾,無視其他動物o既生存權利,無視屠房入面到底有幾咁血腥殘忍......

每日睇到咁多富二代,我真係覺得咦個社會已經冇得救。大部份有錢人不斷欺壓窮人,將財富累積,富者越富,世世代代,令好多窮人輸在起跑線,令社會失去流動性......

每日睇到咁多公公婆婆執紙皮,我真係覺得咦個社會已經冇得救。一個咁富裕o既社會竟然會咁樣對待o的老人家,要佢地臨老都唔可以得到生活保障......

每日睇到咁多明星整容新聞,我真係覺得咦個社會已經冇得救。一個社會竟然會容許人透過改變外表,透過建立虛假o既野黎欺騙他人,令到人與人之間o既關係越黎越趨向膚淺單薄,唔注重內在美,唔注重個人修養......

每日睇到咁多窮人CSSA冇錢睇病,我真係覺得咦個社會已經冇得救。一個文明社會竟然仲會有人因為冇錢而冇得睇病或獲得足夠藥物,實在係一個笑話,証明政府實在相當短視......

每日睇到地球越黎越熱但o的人仲係咁開冷氣,我真係覺得咦個社會已經冇得救。一個文明社會竟然仲會容許人類無視地球溫室效應,無視地球其他生物o既生存環境同權利,繼續只顧自我享樂而破壞地球環境......

但社會卻依然對公義同真理不聞不問,依然繼續裝聾扮啞,簡直係人類o既恥辱同渣宰。
雖然我未必能夠喚醒裝睡o既人,未必能夠說服受體制同環境同化o既蟻民,
但如果你係有良知,我相信你唔會無動於衷!因為你唔應該係一個咁o既仆街。

大家要一齊行動~~
聯署要求政府立例禁止進食肉類!!!
聯署要求政府立例充公所有遺產,不得轉贈他人!!!
聯署要求政府立例增加所有稅收50%,跟隨國際先進國家標準,馬上設立退休生活全面保障!!!
聯署要求政府立例禁止整容隆胸!!!
聯署要求政府立例要求所有註冊醫生40%時間參加義診同提供免費藥物!!!
聯署要求政府立例規定只可於晚11點到朝早7點開冷氣!!!

否則一齊發起絕食抗議,今晚政府總部689層見,不見不散。

泛民冇得low關我忍事,
我又冇份收肥佬黎錢

有一地方適合你,不用工作,有吃有住有玩,無壓力,無競爭,不傷腦筋>>>青山醫院

那就請樓主,將你的一生奉獻給大馬路吧!

我唔阻你發揮奉獻精神!

請啊!!!!

你地只係為左個人利益,罔顧公義,真理,埋沒良心!!!

你地講,我以上有邊一句講錯?
有邊一項建議唔係公義、唔係正確o既?

光是看樓主發一則文,底下就出現一大堆五毛來疊樓…

通通五毛
邊個都走唔甩

我話係就係

[ 本帖最後由 mango178 於 2014-9-2 02:53 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

五毛本來就多如牛毛囉,你不知道嗎?

引用:
原帖由 taiwan_555 於 2014-9-2 03:02 AM 發表 五毛本來就多如牛毛囉,你不知道嗎?
你都係

原來樓主支持極權政府.

引用:
原帖由 愚輝 於 2014-9-2 09:43 AM 發表
原來樓主支持極權政府.
我正正是最討厭極權政府,恨不得以後要求所有議題政策都要公投決定!!!

你唔係唔支持我咁冇良心,咁犬儒呀?

有愛與和平同公義就夠啦,點解琴晚見唔到你?

引用:
原帖由 unreal 於 2014-9-2 09:52 AM 發表

我正正是最討厭極權政府,恨不得以後要求所有議題政策都要公投決定!!!

你唔係唔支持我咁冇良心,咁犬儒呀?

有愛與和平同公義就夠啦,點解琴晚見唔到你?
但係樓主嘅訴求,除了抽重稅外,唔覺有民主政府有做,我亦相信只有極權政府才可做到.

引用:
原帖由 taiwan_555 於 2014-9-2 02:33 AM 發表
光是看樓主發一則文,底下就出現一大堆五毛來疊樓…
恐怕樓主都係你口中五毛嘅其中一員.

你低能就好啦,唔能好連累其他大多數香港人!

樓主曲線得唔錯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]