• 瀏覽: 6,631
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
師兄
烏政府軍有呢個能力
就唔會連民兵都對付唔到

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2014-8-30 20:56 發表
美國佬對小小傳聞都大肆吹噓
肯定烏國內戰基輔政府正在節節敗退

調轉諗就對了。

傳聞姐,相信死果d係親俄烏軍

打咁耐

真的假不了 假的真不了
要是真的死了 俄軍必定報復 但現在呢?
有時新聞也可以制造假消失或失實報道 明白嗎

好多野唔系我哋諗過咁樣D

睇報導唔見俄軍有空軍支援,打地面戰死傷肯定嚴重,就算死傷過千都唔出奇.

你們盡量刺激北極熊吧,他沒有說不首先使用核武

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2014-8-31 12:33 發表
師兄
烏政府軍有呢個能力
就唔會連民兵都對付唔到

之前烏軍對付烏東武裝力量節節勝利, 包圍了被武裝佔據的各大小城鎮, 烏軍裝備對付真正民兵綽綽有餘, 但現今的"民兵"不全是由民組成, 而是有前烏軍+俄軍"休假顧問"+各國退役部隊組成的傭兵/志願者, 加上俄軍事物資供應, 是一隻披住羊皮的狼.

一如FSA不夠ISIL打, 因為 FSA大多是平民組成, 而ISIL擁有眾多經驗豐富軍事人員為骨幹.
而 SAA 同 IAF 只能同ISIL拉鋸互有戰果的道理一樣.

引用:
原帖由 wwcheng 於 2014-8-31 11:47 PM 發表

之前烏軍對付烏東武裝力量節節勝利, 包圍了被武裝佔據的各大小城鎮, 烏軍裝備對付真正民兵綽綽有餘, 但現今的"民兵"不全是由民組成, 而是有前烏軍+俄軍"休假顧問"+各國退役部隊組成的傭兵/志願者, 加上俄軍事物資 ...
但又唔合理, 即使民兵唔係民兵, 但點都唔係正規兵.
而家烏國政府應付唔到受俄國支援的『民兵』, 反而能擊敗並重創正規的俄軍?
咁會唔會太神奇了點?

引用:
原帖由 Kenny~ 於 2014-8-31 10:41 AM 發表
https://tw.news.yahoo.com/俄軍入侵-烏邊界重鎮淪陷-221029659.html

〔編譯張沛元、周虹汶/綜合報導〕烏克蘭總統波洛申科二 ...
俄羅斯現在是沒理由直接派兵進入,所以即使真的有派進去也只能有一個反應"否認"
剩下來的看你信俄羅斯還是烏克蘭;兩個都不信就買機票到當地直接看
引用:
原帖由 amx_011 於 2014-9-1 01:08 AM 發表

而家烏國政府應付唔到受俄國支援的『民兵』, 反而能擊敗並重創正規的俄軍?
咁會唔會太神奇了點?
民兵也有很多種,不一定是刻板印象中"戰鬥力很弱沒什麼組織的雜牌軍"

成哥,俄羅斯打唔掂系咪揾偉大嘅印度朋友幫手呢

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 amx_011 於 2014-9-1 01:08 發表

咁會唔會太神奇了點?
次序有分別。
先前是鳥東軍部份變節,在一時間失去大片地區控制,要重新部署須要時間。
當反攻開始後已切割開各被佔城鎮。
今次大敗俄裝甲隊,是因為被埋伏同一時間飽和攻擊而敗。
美軍在阿富汗亦有被塔利班偷襲死傷不少,是否美軍不夠塔利班打呢?

引用:
原帖由 wwcheng 於 2014-9-1 08:42 AM 發表

次序有分別。
先前是鳥東軍部份變節,在一時間失去大片地區控制,要重新部署須要時間。
當反攻開始後已切割開各被佔城鎮。
今次大敗俄裝甲隊,是因為被埋伏同一時間飽和攻擊而敗。
美軍在阿富汗亦有被塔利班偷 ...
情況似乎唔係咁. 呢段並唔係話俄軍在某一兩場戰鬥中失利, 而係話由俄軍出兵開始到現在的戰鬥一直失利. 而且係嚴重失利.
粗俗O的講係俄軍由佢一出手開始到而家都被烏克蘭政府軍打到PK. 如果烏軍的戰力有咁強, 對應該同俄國政規軍差不多LEVEL的『民兵』,
點解會一直處於膠著狀態什至戰情失利?除非你話烏軍一直釣魚隱藏實力, 到俄軍出手先全力反擊, 但咁講又冇道理.
仲有一個問題. 除了呢篇所謂『消息人士』報導外, 並冇其他相關的消息來源, 唔好話俄國本土的報章, 連歐美的報章都冇印象提過俄軍
戰情嚴重失利的消息. 我個人對呢段報導的真實性嚴重的懷疑…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]