• 瀏覽: 3,839
  • 回覆: 121
引用:
原帖由 香港棟樑1996 於 2014-8-30 04:03 PM 發表
等睇三毛話國家管治得好就冇人會去顛覆
你識係話共剷黨JA

引用:
原帖由 佔領雞場 於 2014-8-30 04:20 PM 發表

什麼是過火? 原來是坐下等人拉, 真的很過火
你知唔知個topic講嘜架

9唔林答8

引用:
原帖由 二撮西毛 於 2014-8-30 03:54 PM 發表
自回歸以來一直都係,只是以往唔講出來。
現在中國國力已足,今屆中央領導層明顯強硬好多,對外東海南海兩面出擊,對內亦要清算各種分裂叛亂份子。
唔瀉你老美。
是呀,  講了幾十年, 收回釣魚台啦

一個咁細既地方,無人無槍無炮,點顛覆?

近來中央官方不斷提出國家安全及外國勢力, 一來很可能是根據大陸情報機關搜集到的資料; 二來日後如果香港需要動用基本法第18條, 進入緊急狀態, 全國性的法律可以在香港實施:

中華人民共和國 刑法規定

第一百零二條 【背叛國家罪】勾結外國,危害中華人民共和國的主權、領土完整和安全的,處無期徒刑或者十年以上有期徒刑。與境外機構、組織、個人相勾結,犯前款罪的,依照前款的規定處罰。

共剷黨當年都是勾結蘇聯, 日本仔去奪權, 毛魔還公開多謝皇軍侵華, 為牠們休養生息, 所以共剷黨都應該對勾結外國勢力有同感

勝者為王

當年國民黨殺共產黨都係呢D理由, 不過最後國民黨唔夠砌, 蘇聯對中共的支持遠不及美國對國民黨的支持

引用:
原帖由 720121 於 2014-8-30 04:25 PM 發表
近來中央官方不斷提出國家安全及外國勢力, 一來很可能是根據大陸情報機關搜集到的資料; 二來日後如果香港需要動用基本法第18條, 進入緊急狀態, 全國性的法律可以在香港實施:

中華人民共和國 刑法規定

第一百零 ...
不用立法的, 要拉就拉, 唔使講法律的, 法律是為權貴服務的, 你懂的。

將所有廢青送落地獄

有晒法律基礎, 犯法者被依法處理好正常

deleted

1911年清王朝崩潰後,蒙古曾宣布獨立,但直到1921年方自中華民國取得事實獨立

蒙古在國民黨時代已經獨立

引用:
原帖由 720121 於 2014-8-30 04:31 PM 發表
勝者為王

當年國民黨殺共產黨都係呢D理由, 不過最後國民黨唔夠砌, 蘇聯對中共的支持遠不及美國對國民黨的支持

好一句勝者為王, 現在只是勝者心虛驚JA。你後面個句就真係睇唔到理據係邊? 1999年老江割地給俄羅斯, 相等144個台灣, 真的夠哂支持。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]