• 瀏覽: 8,292
  • 回覆: 115
佔中啟動,抗爭往後浪接浪,林嘉嘉和周澄下月暫離大隊,前者到澳洲一年工作假期,後者到英國讀能源和氣候政策碩士課程。二人認為,佔中不是只爭朝夕,日後的民主抗爭,勢必再見她們的身影。

「場仗唔係一年半載嘅事」
下星期便飛走的林嘉嘉說,人越大,接觸的人越多,便發現自己視野極狹窄,所以想在工作假期後,儲點錢再讀書。她指,因知道未能參與佔中,所以提前7.2佔領遮打道:「其實我唔係走咗唔返嚟,只係走更遠嘅路,我哋對住咁強大嘅中共,係要有更多人投入運動先更重要。」
周澄承認,7月前已知要到英國讀書,故未有參與佔領遮打道:「7.2嗰晚我喺遮打道,情感上我覺得自己係要俾人抬,但係又會諗到,一旦有案底,隨時唔俾入境好煩,又要到警局報到。」她認為,讀書會更有利參與社運:「雖然覺得可惜,參與唔到(佔中),但呢場仗,唔係一日兩日、一年半載嘅事,我哋裝備好自己,有知識、有經驗,日後可以做到更多嘅事。」

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140830/18849670

拿 ! 呢D咪醒目女囉,學識做人未呀人地

走得GE走,暴風雨前

引用:
原帖由 Pen_ny 於 2014-8-30 02:13 PM 發表
走得GE走,暴風雨前
戴生都話屈親條腰啦,即時醒水

到外國推動真普選

我有事,走先,你地頂上啦!

兩件搞屎棍以為自己係救國英雄?

周係社運人士,前舞小姐!
佢就精,為咗免留案底,不參加坐馬路!

果幾百人被拉,宜家知道自己做咗替死鬼!
做咗爛頭卒!

人哋搞手,羅夠晒名聲,唔好講利益!
就去遊學!

你幾百個傻仔,仲要慢慢向警署報到,或者坐監!

拜拜,
i flying on the jet plane...
bye bye...

evchk.wikia.com/wiki/%E5%91%A8%E6%BE%84

民主逃兵

笨人出手

引用:
原帖由 羅家聰 於 2014-8-30 02:12 PM 發表 佔中啟動,抗爭往後浪接浪,林嘉嘉和周澄下月暫離大隊,前者到澳洲一年工作假期,後者到英國讀能源和氣候政策碩士課程。二人認為,佔中不是只爭朝夕,日後的民主抗爭,勢必再見她們的身影。「場仗唔係一年半載&# ...
林嘉嘉七一,被警察拘捕!
點解可以去留學?
他那宗案件已完結嗎?

有冇搞錯?
香港法治何在?

社運
首次被捕,願更多人勇敢踏出一步

週四 2014-07-03 林嘉嘉 首次被捕,願更多人勇敢踏出一步
首次被捕。

昨晚在台上所言是真的。以往聲援的角色就做得不少,但這次走前了一步。大抵是看見同學的勇氣與承擔,有種不能不站出來的決心。

就是不習慣站在前線的場面,這次也不得不努力克服。而我到達集會現場前,其實沒打算被捕的決心,本來只是想當個聲援者,甚至當警察開始行動前,我仍有機會走的。但作為一隻老鬼,見到台上台下熟悉的面孔們,我真的走不動。。
,,,,,,,
完結了

www.inmediahk.net/user/515763

www.inmediahk.net/user/515763

引用:
原帖由 billylover 於 2014-8-30 02:35 PM 發表
到外國推動真普選
根據泛民文膽馬嶽詳細研究,澳洲政制完全不符香港泛民定義嘅國際標准真普選,澳洲人民等緊周澄幫手搞鑊佔領悉尼爭取香港泛民認可嘅真普選.

叻人出手.寫一篇字.說幾句話.揮一揮手.我輕輕的走了.拍得住柴玲.

你們仍要去衝.去佔中.他日她回來一定再帶領你去再衝.Go Go Go.

人地就去外國讀書,你班傻西傻鳩就喺度罷課!醒吓啦!

引用:
原帖由 羅家聰 於 2014-8-30 02:12 PM 發表
佔中啟動,抗爭往後浪接浪,林嘉嘉和周澄下月暫離大隊,前者到澳洲一年工作假期,後者到英國讀能源和氣候政策碩士課程。二人認為,佔中不是只爭朝夕,日後的民主抗爭,勢必再見她們的身影。

「場仗唔係一年半載&# ...
兩個都係叻女, 自己的前途最重要, 畀個讚,
呢兩條女幾錢一Q ? 屌得過.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]