• 瀏覽: 3,353
  • 回覆: 26
今年2014年, 幾乎日日都有人, 因各種原因, 選擇以跳樓自尋短見.

個人心靈的問題, 似乎比政治問題更難解改.

到底有咩方法減少自殺案發生?

2019 26000
2023 16000
東升西降
撞鬼你咩~~~心都離埋~~~~以為你要!

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2014-8-22 07:53 PM 發表
撞鬼你咩~~~心都離埋~~~~以為你要!
好難講架, 時時瀨屎喎,
如果用哂成人屎片,
個籮由日日咁噏住,
真係上IFC一了百了架.

哈哈
我重以為佔中三妖,捨身成仁,
為表示袋多多錢都唔會自用,為民主捐軀。

引用:
原帖由 又扑 於 2014-8-22 08:03 PM 發表

好難講架, 時時瀨屎喎,
如果用哂成人屎片,
個籮由日日咁噏住,
真係上IFC一了百了架.
s同z 都不懂分? 一個清音, 一個濁音.

我個名明顯係英文意思地睇啦, 係都要講埋D 衰野, 似足太陽東方

雖然不認同自殺,但也佩服自殺而死的人,因為殺死自己是要莫大的勇氣,(>_<)

難捨舊女友赴英留學 自殺尖子因愛失常
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140822/18840742?top=24h
突然精神分裂,精神失常!

青春型精神分裂症多發于青春期,發病可急可緩。發病年齡較早的,起病一般比較緩慢。發病急驟的,病程發展則較快,短期內即可達到嚴重的程度。發病后,患者逐漸表現孤僻、情緒不穩,隨着病情的發展,可出現許多的心理或精神障礙。
青春型精神分裂症是最為常見的精神分裂症類型。起病年齡較其它各型為晚。病初表現為敏感多疑,逐漸發展成妄想,並有泛化趨勢,妄想內容日益脫離現實。有時可伴有幻覺和感知覺綜合障礙。情感和行為常受幻覺和妄想支配,表現多疑、多懼,甚至出現自傷及傷人行為。此型病程發展較其它類型緩慢,精神衰退現象較不明顯,自發緩解者較少,但經治療則收效較好。
青春型精神分裂症屬于重型的精神疾病。但其病情發展有一個自輕至重的發展過程,在這個過程中會有許多“蛛絲馬跡“的症狀表現,只要稍加留意就可以及時發現,及時治療。有此類病的家庭,千萬不要認為家庭中有這樣的病人是家中的恥事、諱疾忌醫,致使病情日漸惡化、遷延,造成難以康復的結果。

有些為情 有些因病厭世 有些殺人後自殺 ……
之前6月我數過 每日都有人跳樓自殺 心都寒

戲劇情節喧染、新聞時常報導,觸發失意人尋死念頭

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2014-8-22 08:18 PM 發表

我個名明顯係英文意思地睇啦, 係都要講埋D 衰野, 似足太陽東方
衰得過毒果?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2014-8-22 08:18 PM 發表

唔怕生壞命, 至怕改壞名.
俾大家娛樂吓係好事嚟架.

引用:
原帖由 又扑 於 2014-8-22 10:05 PM 發表

唔怕生壞命, 至怕改壞名.
俾大家娛樂吓係好事嚟架.
Z   Z  LAZ
時時瀨屎!!

終於明白點解~~~~

香港政府統計,2010年至2012年三年間,共有2641人自殺身亡。
AVG 880人/年
2.4人/日
真係唔少

引用:
原帖由 WILSON-QE999 於 2014-8-22 10:31 PM 發表

Z   Z  LAZ
時時瀨屎!!

終於明白點解~~~~
時時 LAST 都得

普通話 都唔係啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]