• 瀏覽: 50,972
  • 回覆: 282
  • 追帖: 1
正一無良奸商~

引用:
原帖由 伍文華 於 2014-7-31 08:43 AM 發表
做小一日搵小十幾萬

無得咁計,不可咁自私,真個換制換電纜為日後「安全」一定要做,電力公司真系要做,不做維修有潛在危険有權CUT電不比電

上市公司大股東大把錢, 做乜唔出錢係附近地方買斷一個地方改為配電站獨立供電俾餐廳?

照關, 等佢做做下生意無晒電得罪晒d客仲好, 反正佢咁自私唔需要同佢客氣

引用:
原帖由 mg8866 於 2014-7-31 09:08 AM 發表
搵日扯行馬一起入去……

坐爆佢D枱,只叫一杯嘢飲……

由朝坐到黑,打機吹水,鬥玩嘢

你好醒目,成班居民齌坐成日,

垃圾,d嘢已經又貴又唔好食,連少少良心都冇

引用:
原帖由 mm8100 於 2014-7-31 10:26 AM 發表

壞七樓以上住家....但又要全座停哂先修理得.....
條線路係一開二, 住宅果邊個分制死左, 但係商場個分制無事, 工程佬就當然係要求熄左總制先肯做野啦.

法團果邊平時請埋啲平價保養, 依家衰左就要商鋪跌錢? 唔通法團果邊肯同商場大業主傾今個月減租減管理費咩?

果樹唔止碎華一間係通霄鋪, 仲有間卡拉 ok 添, 卡拉 ok 賣少一晚酒, 你唔係想人地靠午市套餐去維皮?

引用:
原帖由 股邪票毒 於 2014-7-31 10:02 AM 發表
上市公司大股東大把錢, 做乜唔出錢係附近地方買斷一個地方改為配電站獨立供電俾餐廳?
自己租發電機都得

引用:
原帖由 老爺葬假西 於 31-7-2014 09:14 發表
一於抵制呢D無良商號。
晒氣啦, 又唔見佢執粒~

無良

咁都忍到十日,香港人真係好忍得

點解業主可賺到盡,租客就俾人插到爆???

翠華算吧啦

引用:
原帖由 mac02 於 2014-7-31 10:06 AM 發表

條線路係一開二, 住宅果邊個分制死左, 但係商場個分制無事, 工程佬就當然係要求熄左總制先肯做野啦.

法團果邊平時請埋啲平價保養, 依家衰左就要商鋪跌錢? 唔通法團果邊肯同商場大業主傾今個月減租減管理費 ...
未必關保養,有無保養成問題,大停電先有得做保養
可能設計失當引起

如果商戶咁念法,受影響居民可不可向商戶索償,精神上索償無冷氣用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]