• 瀏覽: 125,760
  • 回覆: 1,226
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 hactlcom 於 2014-7-30 12:13 PM 發表
究竟香港發生D咩野事
城管化

其實唔止私人屋苑, 就算公共屋邨影相, 都會被阻.

試過係富貴邨同七色邨影相, 都比人阻止過.

引用:
原帖由 ~karen~ 於 30/7/2014 12:09 發表
而家啲保安大乜曬嫁 當正自己係驚柒有執法權
唔係業主,住客訪客走埋嚟做乜 驅趕你有乜問題

企街無問題,影風景無問題,但無人地同意,就唔好將豪宅攝入鏡頭啦,

人地豪宅既外形美觀,豪宅肖像權都值錢架嘛,點可以免費比人影到 cheap 晒架!

保安係好盡責, 不過少少常識都冇

人地肯同佢和解算執到

引用:
原帖由 返工會暈 於 2014-7-30 11:56 AM 發表
證明個保安課程唔掂!另一角度睇,個保安幾盡責

盡責﹖盡乜野責﹖柒成咁仲要讚﹖

引用:
原帖由 perl 於 2014-7-30 12:06 PM 發表
雖然保安態度差 但盡責
邊個敢擔保指攝者唔係嚟盜竊前拍照踩綫
盡責、而且保安出得聲我諗都拍咗好耐......
又或者可以報警、等警方習底佢資料都好

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2014-7-30 12:15 PM 發表
企街無問題,影風景無問題,但無人地同意,就唔好將豪宅攝入鏡頭啦,

人地豪宅既外形美觀,豪宅肖像權都值錢架嘛,點可以免費架!
係你去人地商場唔好拍照 律師都CONFIRM  100%沒有問題 只是你自己認為有問題

引用:
原帖由 死蠢無罪 於 30/7/2014 12:12 發表

踩線點會係正門呀?踩線會從山坡嗰邊踩
1 睇吓有幾多保安當值
2 保安盡唔盡責 外人是否可以自由出入
3 幾時多人出入
4 ..... 等等

豪宅的看門狗確係唔同D

引用:
原帖由 C09088 於 2014-7-30 12:16 PM 發表

盡責﹖盡乜野責﹖柒成咁仲要讚﹖
真係柒到 明明自己攝入鏡頭範圍又HI人映佢

豪宅門外都係佢地架?
咁唔該掃埋條街

引用:
原帖由 sfyoung 於 2014-7-30 12:19 PM 發表
豪宅的看門狗確係唔同D
但都只是一條...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]