• 瀏覽: 1,818
  • 回覆: 20
http://finance.yahoo.com/news/sc ... 811944--sector.html

Shanghai Husi Food Co Ltd, owned by Illinois-based OSI Group LLC, is at the center of a major food safety scandal, which has spread from China to Hong Kong and Japan, over allegations it mixed fresh and expired meat.

美國公司做黑心肉又關共產黨事。

有D 公司, 大陸果班負責提供貨源/做廠, 美國做總公司,管理

美國果班佬想壓低D 成本, 就會迫大陸廠找成平低的貨源, 但大陸廠就陽奉陰違, 成平低? 好, D 過期, 爛的都用LOR....

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2014-7-28 10:25 PM 發表
有D 公司, 大陸果班負責提供貨源/做廠, 美國做總公司,管理

美國果班佬想壓低D 成本, 就會迫大陸廠找成平低的貨源, 但大陸廠就陽奉陰違, 成平低? 好, D 過期, 爛的都用LOR....
甘.....即是共產黨錯啦,共產黨落台啦。

中國品牌中國製:中國錯
中國品牌外國製:中國錯
外國品牌中國製:中國錯
外國品牌外國製:it depends
(原材料係中國製?中國錯。投資者有中國背景?中國錯。打入左中國市場?中國錯。咩話?機器係中國製?中國錯。咩話?間廠係中國建築公司起?中國錯。咩話?老闆個老婆個弟婦個母親個姨丈係中國人?中國錯。)

引用:
原帖由 china_enter 於 2014-7-28 10:30 PM 發表
中國品牌中國製:中國錯
中國品牌外國製:中國錯
外國品牌中國製:中國錯
外國品牌外國製:it depends
(原材料係中國製?中國錯。投資者有中國背景?中國錯。打入左中國市場?中國錯。咩話?機器係中國製?中國 ...
更正確是共產黨錯。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-7-28 10:27 PM 發表

甘.....即是共產黨錯啦,共產黨落台啦。
嗱, 我無這樣說過.

即是中國食品從來有問題都係跟外資有關,中共治下的中國商人基本上都是很有良心的

引用:
原帖由 冬霜之子 於 2014-7-29 12:29 AM 發表
即是中國食品從來有問題都係跟外資有關,中共治下的中國商人基本上都是很有良心的
中共無命令中國商人做黑心食物。
美國政府有命令聯署局印黑心銀紙。
See the difference? I bet you don't.

只要說少一句就會變成很不同的效果

外國品牌外國製但含有中國製品(任何):中國錯

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2014-7-28 22:25 發表 有D 公司, 大陸果班負責提供貨源/做廠, 美國做總公司
好明顯唔係你講個種

tbb 有用美資稱呼,avv 就唔記得,可能冇提。tbb 新聞立場比 avv 新聞更愛國,因為比較中立,連美日尐衰野都夠膽講下,avv 新聞就唔講或極少講。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2014-7-28 10:34 PM 發表

更正確是共產黨錯。
錯!! 係奮青眼中
中共呢兩個字就係錯

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2014-7-28 10:25 PM 發表

我聽過有人話,iphone質量好系完全靠美國總公司嘅質檢監管做得好,同made in china冇關係,

但美國食品公司喺大陸廠出產嘅質量唔過關,就肯定系大陸廠嘅錯...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]