• 瀏覽: 9,745
  • 回覆: 171
  • 追帖: 1
http://news.wenweipo.com/2014/07/25/IN1407250012.htm

用抗爭換取回來的民主, 導致國家分裂,
面臨內戰, 軍事衝突令平民無辜慘死
國庫被淘空, 欠債累累, 無天燃氣影響基本生活
一句辭職, 毫無責任, 最後由人民承受後果

香港人, 好好想清楚後果, 不要奢望政客會負責任,
結果都係自己承受

只要有點良知的人, 睇完生果報, 去抗爭中共, 反對香港政府很合理的, 追求公義係應該的 !

請靜一靜, 諗一諗
再多聽不同意見, 多睇世界事, 認清事實真相,
不要被人利用你的良知, 呢個情況下, 好心只做了壞事

引用:
原帖由 mr__chan 於 2014-7-26 06:21 PM 發表
http://news.wenweipo.com/2014/07/25/IN1407250012.htm

用抗爭換取回來的民主, 導致國家分裂,
面臨內戰, 軍事衝突令平民無辜慘死
國庫被淘空, 欠債累累, 無天燃氣影響基本生活
一句辭職, 毫無責任, 最後由人 ...
政棍只尋求自己利益
不擇手段,黑金收買槍手,製造事端奪權,
國家內亂丶分裂後,一招辭職,陷國家人民於不義。

泛民政棍收取黑金丶搞佔中丶制造事端......
如果失控,受害的會是誰?

真心希望香港人醒過來, 隔絕危害香港之仕

根本已有很多美國對不少國家發動的民主顏色革命,亦沒有一個是好收場,為何香港人還沒有醒覺?

因為針未吉到肉未知痛, 但到痛時已無法補救

引用:
原帖由 bettenthan 於 2014-7-26 06:52 PM 發表

政棍只尋求自己利益
不擇手段,黑金收買槍手,製造事端奪權,
國家內亂丶分裂後,一招辭職,陷國家人民於不義。

泛民政棍收取黑金丶搞佔中丶制造事端......
如果失控,受害的
...
保皇黨受中共錢財,替中共消災,做投票機器,一吹雞就跪低,受害的又點?

引用:
原帖由 caledis 於 2014-7-26 07:32 PM 發表

保皇黨受中共錢財,替中共消災,做投票機器,一吹雞就跪低,受害的又點?
當你説保皇黨受中共錢財,但替國家服務消災,又何罪之有呢?
請説明中共如何使你受害?不要話你無左民主,哈哈!

引用:
原帖由 bettenthan 於 2014-7-26 08:28 PM 發表

當你説保皇黨受中共錢財,但替國家服務消災,又何罪之有呢?
請説明中共如何使你受害?不要話你無左民主,哈哈!

中共冇令我受害,係保皇黨同689乞我憎之嘛。

引用:
原帖由 caledis 於 2014-7-26 08:40 PM 發表

中共冇令我受害,係保皇黨同689乞我憎之嘛。
我都唔LIKE保皇同689  O架,
不過虛偽+雙重標準既泛民政棍們就更乞我憎囉.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2014-7-26 09:15 PM 發表

其實, 係呢版討論區, 無乜人講係親中, 讚建制派
唔喜歡泛民作風, 但就被打成親中親建制, 唔係朋友就係敵人, 極度霸道 !
硬要做到敵我分明, 仲細咩?

引用:
原帖由  於 2014-7-26 09:15 PM 發表
我都唔係好鍾意泛民,不過好過民建聯之流。
引用:
原帖由 mr__chan 於 2014-7-26 09:50 PM 發表
其實, 係呢版討論區, 無乜人講係親中, 讚建制派
唔喜歡泛民作風, 但就被打成親中親建制, 唔係朋友就係敵人, 極度霸道 !
硬要做到敵我分明, 仲細咩?
同意,好多親建制人士成日話我係「泛民」支持者。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]