• 瀏覽: 102,856
  • 回覆: 270
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 法拉利 於 2014-7-23 09:50 AM 發表
報紙都話細佬成日打阿媽阿哥,算唔算自衞殺人?
其實對咁既寄生蟲應該捉去北大荒,由得佢自生自滅,現出就連累佢呀哥要坐牢,正一生時累人死時害物,希望佢落到地府要落十八層地獄受盡千劫萬苦

引用:
原帖由 ~karen~ 於 2014-7-23 10:53 AM 發表
呢啲大佬唔死冇用 郁啲就打死人 好啦時間流流長 慢慢坐監悔過啦
原來你係同佢個廢物細佬同一類人

希望輕判啦, 一時錯手

單case如係迫不得意的話,只算誤殺或自衛殺人,希望法庭酌情處理啦!

[ 本帖最後由 alanalan328 於 2014-7-23 11:19 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 dickyhch 於 2014-7-23 09:49 AM 發表
唉...個阿媽先慘..白頭人送黑頭人...告得入仲慘... 另外個仔都無埋...
自憐之人必有可恨之處
只係連累咗個阿哥啫

引用:
原帖由 jj138 於 2014-7-23 09:59 AM 發表
特別情況下目的為護母,希望能無罪釋放!
希望能無罪釋放 x 2
目的只為保護母親,能夠算是自衛殺人嗎?

引用:
原帖由 肥樹 於 2014-7-23 11:10 AM 發表

其實對咁既寄生蟲應該捉去北大荒,由得佢自生自滅,現出就連累佢呀哥要坐牢,正一生時累人死時害物,希望佢落到地府要落十八層地獄受盡千劫萬苦
依家咁多廢青 遲多廿年仲多悲劇發生

引用:
原帖由 毛五產共 於 2014-7-23 11:18 AM 發表 講到個大佬咁偉大
咁又係,唔去佔中點計都唔係好人黎

引用:
原帖由 膠批 於 2014-7-23 11:25 AM 發表

依家咁多廢青 遲多廿年仲多悲劇發生
認同,現在好多唔會返工賺錢,只係會吃喝玩樂,問呀媽呀爸要錢

個阿媽同阿哥真係慘

個細佬點唔著, 都唔可以打死佢既,
法律放佢一馬, 一世都唔會安樂,
可能被法律制裁, 個心會好過d

只唔只6尺吖,個傞佬企埋去變小朋友,屋企有呢D仆街仔真係可憐累人累物

應判誤殺,且母親年事而高,望法官輕判

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]