• 瀏覽: 77,217
  • 回覆: 564
  • 追帖: 8

《城市論壇》昨討論政改諮詢報告,學民思潮召集人黃之鋒指公民提名在香港早有實行,例如同場的民建聯立法會議員蔣麗芸也是透過公提參選立法會。蔣麗芸突然發難,拋出大量反智兼超錯的言論反駁,錯指全世界只有五個國家有公提,又稱永久居民與公民「係兩回事」。主持人謝志峰也不禁反駁:「相信有正常頭腦嘅人都知(公提)講緊三粒星嘅人啦。」

黃之鋒指靠公提入立會 蔣麗芸發爛渣
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20140721/18807035

唔好再講啦,元秋姐頂唔住喇,現場睇係幾好笑!

仆你個街 毒果嚟嘅喂

高票當選入立法會就等於有道理?? 建制好多廢柴都高票當選, 佢成個傻婆咁,唔夠人講就發爛渣

引用:
原帖由 netsee 於 2014-7-21 10:15 AM 發表 高票當選入立法會就等於有道理?? 建制好多廢柴都高票當選, 佢成個傻婆咁,唔夠人講就發爛渣
係,高票當選唔代表有道理,但追求民主就係要玩少數服從多數

引用:
原帖由 ken16121 於 2014-7-21 10:15 AM 發表 仆你個街 毒果嚟嘅喂
仆你個街 毒果嚟嘅喂

引用:
原帖由 thank777thank77 於 2014-7-21 10:11 AM 發表
蔣麗云大條道理插其餘的民主傻仔

點解?? 蔣麗云是高票當選入立法會的

黃之鋒, 鄭教授, 謝主持, 經過什麼人民授權做代表????????
蔣麗云是阿爺派票而高票當選入立法會的.....不是人民授權高票當選.....

現場睇真係好好笑!激動成咁,果然係元秋姐!

引用:
原帖由 borgos 於 2014-7-21 10:21 AM 發表

蔣麗云是阿爺派票而高票當選入立法會的.....不是人民授權高票當選.....
世事都給你看透了!!!

睇返段片, 黃之鋒不斷插咀, 不斷打斷, 但蔣麗芸真係無咩插過人咀, 反而係成日俾人插咀嗰個
黃之鋒一開始就不斷搵位攻擊蔣麗芸

黃之鋒既然都已經靠出位入左大學,唔再出位d畢業後點入大機構

政棍1隻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]