• 瀏覽: 27,138
  • 回覆: 188
  • 追帖: 2
明知多人,自己醒啲早一晚上,唔好懶開少櫃位啦,呢啲時間過關一兩個鐘係常識

哇,過關要等10粒鐘

內地海關因為唔係國內假期,所以唔記得香港原來有長假期。

明知實多人架啦,早一日/遲一日都已經多,唔好講正日

咖喱飯,你係本土派,大陸啲野關你乜事??唔通香港人優先包括返大陸!你責任應該叫港燦死係香港,拒絶大陸才是!
引用:
原帖由 santa008hk 於 2014-4-19 08:42 AM 發表 http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140419/00174_001.html有金執咩

附件

scaledBitmap13978699340820.jpg(58.79 KB)

內地人,公安全部不知所謂

年年都一樣啦

應該全面取消邊境口岸管制,自由出入。

10個鐘先疏導入鏡客,痴線

我兩點過,香港排多十五分鐘,深圳果邊多十分鐘!
引用:
原帖由 motivation 於 2014-4-19 09:10 AM 發表 明知多人,自己醒啲早一晚上,唔好懶開少櫃位啦,呢啲時間過關一兩個鐘係常識

我昨早八點幾都係半個鐘過到關了

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2014-4-19 09:12 AM 發表
咖喱飯,你係本土派,大陸啲野關你乜事??唔通香港人優先包括返大陸!你責任應該叫港燦死係香港,拒絶大陸才是!

Agree 人地3/4開 已經OK

引用:
原帖由 西毛501 於 2014-4-19 09:17 AM 發表
應該全面取消邊境口岸管制,自由出入。
香港人做成的遲早定實行

嚡!陸路關口根本就係一個死局!

33年(自己計)從來冇實質的改變,隨著出入境人數的不斷增加,這已經係一個死結,亦冇方法可以解決;

受苦的只有市民和前綫人員;所謂出入境亦管制亦變成毫無意義!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]