• 瀏覽: 42,880
  • 回覆: 260
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 chancc77 於 2014-2-5 16:25 發表
M 記賣幾錢, 跟本唔駛睇市場............只不過係睇住對手來打....

佢賣21, 定28, 都係甘多人食....不過就打死左MOS BUGER.........
麥記現在是RESTAURANT,MOS BURGER仲係FASTFOOD SHOP.兩者唔同類.

最低工資都加左好耐啦.

引用:
原帖由 happyfish101 於 2014-2-5 17:39 發表

麥記現在是RESTAURANT,MOS BURGER仲係FASTFOOD SHOP.兩者唔同類.
No, it's the other way round.

加價已不是新鮮事,之前已加過,過完年又加

唔知你加人工時,會唔會話老板鬼祟

"麥當勞加價2.2% "

Just 2.2%, you HK ppl should thank McDonald's as the inflation rate is almost a double of this amount!!

"The inflation rate in Hong Kong was recorded at 4.30 percent in December of 2013."

引用:
原帖由 gdbyeung1988 於 2014-2-5 10:40 AM 發表
簡單o的講佢地加幾多都依然有人食, m記真係唔憂少客源
講真, 唔係有d廿幾蚊的餐, 我諗我兩三個禮拜先食一次,
香港本身食野選擇多, 價錢大眾化的更加唔少, 佢賣得貴少少都冇肉食, 唔係話佢話加竟加的

burgerxxxg 好食過老麥多多聲啦 !

still cheap la, in compared with others

食豬蛋飽餐貴過21餐加個淨豬蛋

Deleted.

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2014-2-5 10:23 AM 發表 3096575近年每年都加價的麥當勞,今日起平均加價2.2%。每個21元的「超值套餐」亦有「執位」,原有魚柳包及巨無霸餐會被抽起,由雙層芝士孖堡及脆辣雞腿包餐代替。至於去年由8元加至9元的超值選,則抽起了雙牛芝堡 ...
啱晒 我至愛脆辣雞腿包餐而家21蚊有交易
希望唔會因為需求增加影響食品質素

正含家剷樣樣加

引用:
原帖由 stonelala 於 2014-2-5 18:30 發表

啱曬 我至愛脆辣雞腿包餐而家21蚊有交易
希望唔會因為需求增加影響食品質素

McDonanld's has a golden ratio.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]