• 瀏覽: 10,610
  • 回覆: 188
咩叫自由市場經濟,陳生應該要返學校重讀。

引用:
原帖由 kaibalau 於 2013-10-21 08:17 AM 發表
咩叫自由市場經濟,陳生應該要返學校重讀。

亞爺都懂自由市場經濟,任由鋼鐵,水泥,航運,煤炭 投資,你睇現在攪成點?產能過剩吊命囉。

果然名符其實既陳"自私"啊

令人想起……………………賺盡雙飛

不單發牌, 好多事政府都不理民意

住個議題真係正反都有。。。。。。

王維基做唔成電視台,咪做content supplier囉,制作高質素片賣香港,大陸,東南亞,甚至南韓,日本,學韓國劇整埋original sound track 賣, 做藝人經理人,等,香港人一樣有它的劇睇,仲係佢現在最強嗰啲嘢。

條友係未on dog , 就算不可以單純靠民意

但係最少9成9都係靠民意, 電視都係最多比人民睇

引用:
原帖由 豬腳粉皮 於 2013-10-20 07:27 PM 發表
政府驚一次發三個牌會即刻整死變佐維穩台的亞視,相信係今次唔發比最有可能大作為的HKTV的最大原因
應該唔係吧.A字頭而家都接近零廣告(唔計自家啲), 零收視, 佢都冇執到.

人地四個台加埋都唔超廿四個,王生一個台要30個channels,係唔係大貪左d .... 我明白咩係惡性競爭了,真相大白 !!!

大家點睇呢個reason?

美國總統都係民意選出的,難道奧巴馬一出世就已經有統治國家的能力﹖還是佢真的腳踏七星的帝王相所以做到總統﹖

陳自私係唔睇電視的泰國人,發牌不能靠民意?
為北京服務

引用:
原帖由 hobojoe 於 2013-10-20 10:05 PM 發表
呢d事件最能夠知道邊個係香港人
邊個扮香港人
亦可能係"新香港人"呀.

引用:
原帖由 藤原佐為 於 2013-10-20 10:08 PM 發表

你係話"有無足夠人材技術維持電視台24小時廣播"不過, 亞視而家連2.4小時都抆啦....若講"倉底貨", 咁維基一樣有200小時(起碼)不停loop
24 x 7 都係 168 小時. 200小時係儲多咗架喇.

未睇過"香港電視"所拍作品前我都覺得"佢好傻
現今睇電視的人實在不多,用咁多錢去投資電視
只有傻仔先會搞電視生意,但上網睇完之後,我覺
得佢真係會成功,真係拍得唔錯.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]