• 瀏覽: 10,616
  • 回覆: 188
除非電視台唔係俾市民睇的,
咁就唔駛睇民意

引用:
原帖由 kaibalau 於 2013-10-21 08:17 AM 發表
咩叫自由市場經濟,陳生應該要返學校重讀。

條 正L樣 自己放棄唔投 私家醫院
因 19 正苦 停左 大陸人來港生 B

原來亞視製作節目能力好高

陳智思亦唔係民意選出黎

不能主要靠民意,泰仔都唔可能做特首

引用:
原帖由 積分策略說明 於 2013-10-21 16:17 發表
再廢都廢唔過垃圾會
起馬啲人正常議事, 唔係求其喪罵一通提早收工又得, 玩下 lift 拉爆時間, 大家一齊傾幾千條修訂又得!
我覺得"行政垃圾會議"好撚好撚好撚好撚好撚好撚好撚多囉!

香港政府唔係成日話自由競爭, 咪比3個牌出嚟, 睇吓邊個唔惦咪邊個死嘍, 森林法則, 弱肉強食, 適者生存, 佢要死你咪由得佢去死嘍.

新年前大公司某高層問社團大佬有冇興趣賣年桔。新年果日,社團大佬搞左個桔場兼送桔去大公司。大佬俾張報價單公司收錢。公司拒絕收貨及付款,又唔解釋原因。大佬糾黨響大公司總部叫囂迫令大公司就範。

如果你係正常人,你真係撐社團大佬??

引用:
原帖由 虛暝 於 2013/10/21 23:27 發表
新年前大公司某高層問社團大佬有冇興趣賣年桔。新年果日,社團大佬搞左個桔場兼送桔去大公司。大佬俾張報價單公司收錢。公司拒絕收貨及付款,又唔解釋原因。大佬糾黨響大公司總部叫囂迫令大公司就範。

如果你係正 ...
你個例子漏咗兩樣野, 市場 同 客人

應該係某商場老細主動請某商人去佢個場賣野,
商人決定去馬, 落重本預備好晒仲得到好多未來客人支持;

點知商場老細臨時話唔俾個場商人賣野,
但無講任何理由, 總之就只有呢位商人唔賣得,
於是商人同商場內客人都極度不滿

班人係唔識汲取03年既教訓
董生講過:無論我或我既同事認為某些政策有幾正確..
都唔可以叫市民以理所當然既態度接受
http://www.youtube.com/watch?v=rf1eIKV2vYY

引用:
原帖由 遊鯤 於 2013-10-21 04:27 PM 發表
電視台的功能是為大眾提供廣播服務。
既然大氣電波頻譜是公眾的,民意是最大的考慮。
香港是資本主義社會,電視機構的優勝劣敗應交給市場決定。
閣下是否將公共利益與民意搞亂了? 兩者可沒有任何必然關係......

當然爺意比民意重要多了!

而言是跟阿爺意思做,就算大量人示威,官員都不會背鑊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]