[本港新聞評論] 【電視風雲】陳智思:發牌不能單純靠民意

咩叫自由市場經濟,陳生應該要返學校重讀。

引用:
原帖由 kaibalau 於 2013-10-21 08:17 AM 發表
咩叫自由市場經濟,陳生應該要返學校重讀。

亞爺都懂自由市場經濟,任由鋼鐵,水泥,航運,煤炭 投資,你睇現在攪成點?產能過剩吊命囉。

"我隨風而來,隨風而去……喂,我是史提芬周的老朋友,給我點面子嘛。"

Headphone: 750DJ, E4c 改, mx310
Player: Atrix MROM+DSP, Atrix 2.2.2, iPod Touch 3
Watch: BALL
Laptop: Macbook pro, VAIO TZ17GN, iPad 4 32/4G

果然名符其實既陳"自私"啊

令人想起……………………賺盡雙飛

住個議題真係正反都有。。。。。。

王維基做唔成電視台,咪做content supplier囉,制作高質素片賣香港,大陸,東南亞,甚至南韓,日本,學韓國劇整埋original sound track 賣, 做藝人經理人,等,香港人一樣有它的劇睇,仲係佢現在最強嗰啲嘢。

"我隨風而來,隨風而去……喂,我是史提芬周的老朋友,給我點面子嘛。"

Headphone: 750DJ, E4c 改, mx310
Player: Atrix MROM+DSP, Atrix 2.2.2, iPod Touch 3
Watch: BALL
Laptop: Macbook pro, VAIO TZ17GN, iPad 4 32/4G

條友係未on dog , 就算不可以單純靠民意

但係最少9成9都係靠民意, 電視都係最多比人民睇

引用:
原帖由 豬腳粉皮 於 2013-10-20 07:27 PM 發表
政府驚一次發三個牌會即刻整死變佐維穩台的亞視,相信係今次唔發比最有可能大作為的HKTV的最大原因
應該唔係吧.A字頭而家都接近零廣告(唔計自家啲), 零收視, 佢都冇執到.

要中國人人見歡樂 笑聲笑面長伴黃河 五千年無數中國夢
內容始終一個 要中國人人每一個做 自由樂暢幸福我

美國總統都係民意選出的,難道奧巴馬一出世就已經有統治國家的能力﹖還是佢真的腳踏七星的帝王相所以做到總統﹖

陳自私係唔睇電視的泰國人,發牌不能靠民意?
為北京服務

引用:
原帖由 hobojoe 於 2013-10-20 10:05 PM 發表
呢d事件最能夠知道邊個係香港人
邊個扮香港人
亦可能係"新香港人"呀.

引用:
原帖由 藤原佐為 於 2013-10-20 10:08 PM 發表

你係話"有無足夠人材技術維持電視台24小時廣播"不過, 亞視而家連2.4小時都抆啦....若講"倉底貨", 咁維基一樣有200小時(起碼)不停loop
24 x 7 都係 168 小時. 200小時係儲多咗架喇.

未睇過"香港電視"所拍作品前我都覺得"佢好傻
現今睇電視的人實在不多,用咁多錢去投資電視
只有傻仔先會搞電視生意,但上網睇完之後,我覺
得佢真係會成功,真係拍得唔錯.

金管局包庇銀行
銀行詐騙客戶
小心老千銀行

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。