• 瀏覽: 7,993
  • 回覆: 141
引用:
原帖由 炒股賺工資 於 2013-9-21 09:46 AM 發表 立即可以申請綜援了,因為銀行戶口唔夠8000元,要送仔返學,腰痛頭痛不能工作。然後晚上去旺角掙外快。可以收雙份了。屎麗珊呃綜援秘級。
秘技請勿張揚

引用:
原帖由 sure_win_jp 於 21-9-2013 12:54 AM 發表

唉!比一個奸計得逞,之後陸續有來!
陳左洱講過,香港的慷慨福利制度,遲早會車毀人亡
葉劉淑儀講過,公民黨班大狀若果打開居留權的缺口,將會有一百六十七萬人移民香港
當年這些善意的警告受到泛民主派猛烈批評,但今日即將成為事實

借用郝鐵川的警告,有第一次「企跳」,必然就有第二次、第三次,以至無限次

引用:
原帖由 wongass111 於 21-9-2013 01:44 AM 發表
有心跳樓自殺根本唔會打比社署啦!等人地報警之嘛!之後咪以死威脅擺住間屋!!!!!!回憶?!?!籍口!!!!
陳振聰都對幾十億身家有深厚的回憶,反對法官剝奪市民回憶

引用:
原帖由 pop4567 於 21-9-2013 02:03 AM 發表
咁個仔冇權繼承??
未成年

若果這個缺口打開,以後不單大學未畢業的廢青會申請公屋,幼稚園學生都會入紙排隊

引用:
原帖由 咸濕旦治 於 21-9-2013 08:43 AM 發表

無戶籍要走係合理合法!
對佢人情,那麼對排緊公屋的市民不甚公道。。
除非二十三萬個輪候人士集體企跳,大返佢

引用:
原帖由 288328832883 於 21-9-2013 09:28 AM 發表
點解唔叫佢入住寶田中轉屋
佢老公生前曾經帶佢地一家人去西九凱旋門睇樓,留下溫馨回憶
請求政府俾間凱旋門佢,保留滿滿的回憶

又係搏懵

一哭二鬧三上吊

可否返回老家先跳...客死異鄉好慘的

引用:
原帖由 炒股賺工資 於 21-9-2013 10:49 AM 發表
我就唔信有AA甘昂七九睇住條鹹濕阿伯周身臭帶住條綜援婆肯帶他們去睇海旋門。
佢老公生前做過保安員,不排除曾經派駐凱旋門,靜雞雞帶老婆上去住客會所睇下得唔得

都係嗰句:咩叫打劫?咩係租霸?
所以話香港人有得食要食盡d,有得賺要賺盡d,唔好留情,個個都係拎L到盡。
DKLMCFH!

「我唔識字!我冇文化!我唔排隊!我坐地鐵要迫你個位坐!」
引用:
原帖由 soldier001 於 2013-9-21 01:16 PM 發表
蝗蟲又打尖成功,香港有中𨍭屋㗎!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]