• 瀏覽: 7,994
  • 回覆: 141
引用:
原帖由 sure_win_jp 於 2013-9-21 12:54 AM 發表

唉!比一個奸計得逞,之後陸續有來!

一條龍福利http://i.discuss.com.hk/d/images/smilies/default/smile_38.gif
佢地財源滾滾而來

有心跳樓自殺根本唔會打比社署啦!等人地報警之嘛!之後咪以死威脅擺住間屋!!!!!!回憶?!?!籍口!!!!

引用:
原帖由 Kahim 於 2013-9-20 09:08 AM 發表
「這裏有我先生和兒子滿滿的回憶,我不想搬!」
依個理由都好大
咁聰聰同甜甜一樣有滿滿回憶
法庭做咩搶走...??

其實唔洗對呢D蝗蟲客氣!!!!!佢地最叻為呃、偷、搶、拐、騙、毒而做戲!!!!例如:為來港產卵,被人捉時扮肚痛! 仲有今次件事!跳就跳樓啦!打咩電話比社署?!根本做戲!!!!!

咁個仔冇權繼承??

又要扮死狗嘞

引用:
原帖由 ccwu56x2 於 2013-9-20 09:01 AM 發表
【本報訊】天水圍天悅邨一名新移民婦,以單程證偕子來港與夫團聚前,其夫卻病發猝逝,昨中秋節佳節當前,她有感團圓夢碎,更因公屋無戶籍遭房署「迫遷」,百感交集下,登上大廈天台跳樓輕生,社工接獲其電話報 ...
無戶籍要走係合理合法!
對佢人情,那麼對排緊公屋的市民不甚公道。。

對佢仁慈。等同對守規則人仕殘忍。

點解唔叫佢入住寶田中轉屋

住多幾年,夠資格仲可以伸請綜援,香港呀.....好一遍樂土!

引用:
原帖由 288328832883 於 2013-9-21 09:28 AM 發表 點解唔叫佢入住寶田中轉屋
有滿滿的回憶
尼個理由夠充份未

引用:
原帖由 aerohong 於 2013-9-21 09:31 AM 發表 住多幾年,夠資格仲可以伸請綜援,香港呀.....好一遍樂土!
香港甘好點都落來啦

社署,社工一手做成 都吾系第一次

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]