• 瀏覽: 3,136
  • 回覆: 37
間諜送上門未必是壞事,見《三國演義》之群英會。

引用:
原帖由 thank777 於 2013-1-18 12:22 PM 發表

何兄! 又高又硬!

支持!
毒果報篇嘢, 只睇標題我已經想用粗口問候黎思歪, 我未聽過戰敗者會向民主方向走

PS. 我唐擊敗寨唐, 改善外交環境, 反而係大唐民主化嘅最大機會, 只有戰勝國嘅人民係有自信去面對民主化帶嚟嘅陣痛同不適, 寨唐戰後所謂民主, 其實係美帝將大正年間部分民主制度擴大

引用:
原帖由 何偉濤 於 2013-1-18 11:05 AM 發表
如果前幾日晌毒果報出現"重現甲午, 普選有望"嘅東西, 我已經斷言中日真係開戰, 香港有所謂"泛民"人士或者同寨唐有關利益集團會公然發類似"艷電"嘅東西, 甚至有疑似漢奸跑到寨唐駐港機構
可能再進一步, 就係到中聯辦示威, 停止對日作戰, 打倒中國軍國主義等.

引用:
原帖由 何偉濤 於 18/1/2013 11:05 發表
如果前幾日晌毒果報出現"重現甲午, 普選有望"嘅東西, 我已經斷言中日真係開戰, 香港有所謂"泛民"人士或者同寨唐有關利益集團會公然發類似"艷電"嘅東西, 甚至有疑似漢奸跑到寨唐駐港機構
這些人渣一定要收監..

完全睇到, 加上晌網上四處散播失敗言論

人無信不立,堅守誠信,可以被傳媒用大話攻破,講成無誠信!
老美判斷;共產黨新班子,須要立威治國,老美用行動做決定,避之則吉!
收回二戰前土地,直指流球。
既然誠信以用大話為準則,立威則不須多言!

有錢都唔輪到日本過來拿去花啦... ...
如果真打, 全個亞洲區的貨幣幣值都會急跌, 雖然美元一樣會因為受拖累, 但是由於主戰場不在美國本土, 所以美元的跌幅會比其他亞洲貨幣低.
到了那個時候, 換轉你是俄羅斯或歐盟, 如果有參戰國找上門要購買你家的軍火物資, 你會收取甚麼? 不會是那些隨時有可能會變成廢紙的亞洲貨幣吧? well, 再看看香港的金庫有甚麼東西... ...大陸會不會有興趣這個東西呢? 日本要搶的話, 肯定不夠大陸的手快, 但是想個方法毀了那些東西又行不行呢?

--- ---
就算香港跌左入異次元空間, 完全唔受戰火直接波及都無用, 因為香港剩係無飯食呢個原因都已經收得皮. 全個亞洲都子彈橫飛, 邊個得閒去運送泰國米美國蛋大陸牛紐西蘭奶粉去香港呢? 唔通香港人個個坐隻嘩啦嘩嗱出海打漁?

我都係晌香討嘅時政區見到有人轉過嚟, 睇到標題已經想XYZ黎思歪

引用:
原帖由 何偉濤 於 2013-1-18 12:33 PM 發表

毒果報篇嘢, 只睇標題我已經想用粗口問候黎思歪, 我未聽過戰敗者會向民主方向走
X街毒果, 可惡也. 可怒也!

寫條友其實比劉乜波艾乜未偏激100倍

戰時破壞已方作戰 (war effort) 係會殺頭, 如果香港某些公知叫獸或政棍公然變節, 就一定有子彈等住佢地!

我唐擊敗寨唐, 改善外交環境, 反而係大唐民主化嘅最大機會, 只有戰勝國嘅人民係有自信去面對民主化帶嚟嘅陣痛同不適

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]