• 瀏覽: 195,714
  • 回覆: 2,822
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 Sagan 於 2012-1-20 03:22 PM 發表

香港嘅公民教育唔知教過乜?
係咪教香港學生隨時準備同大陸人開片?
開片?(我不知多想,見大陸人,不過香港公民教育反而教以禮相待,,對強盜流氓以禮交待....)就打香港公民教育下有無周街大小2便,有無去人地度偷砍樹木?香港學生隨時準備同大陸開片?無喎,我只聽過大陸人大聲夾惡,出手打人..仲有對公平佢無重視之喎
香港人公民教肯教過咩?公平,做人有所為有所不為,不像大陸滿街黑心貨,山寨,又見死不救,到處槍人野

其實D大陸人都幾變態,係佢地死都要落黎香港,
香港D人唔鐘意佢地,佢地又唔比人討厭佢地架喎。
其實佢地講到自己咁有本事咁大國咁勁咁出色,洗鬼落黎香港咩?
唔好比錢我地賺啦,唔好落香港益我地囉笨。

狗口長不出象牙形容佢幾貼切

孔狗閙香港為何唔想成為大陸殖民地

笑....................

引用:
原帖由 Sagan 於 2012-1-20 03:37 PM 發表

通街大小便?
你又知呢班大陸人讀過書?
有調查先有話語權
唔好亂比呀
有錢自由行,無錢讀書,利害...,唔通小學都無讀過,
對大陸人..錢不是用來學習,而是來自由行

引用:
原帖由 kudaman 於 2012-1-20 03:40 PM 發表

請問你頭像是何人?
其實係佢自已嚟既

引用:
原帖由 Sagan 於 2012-1-20 03:37 PM 發表

通街大小便?
你又知呢班大陸人讀過書?
有調查先有話語權
唔好亂比呀

孔:[大陸人在港犯法是合理,你們不可以捉,不可以罵,否則就是殖民主義心態]

笑料

香港人有義務說普通話嗎???????

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2012-1-20 03:41 PM 發表

孔:[大陸人在港犯法是合理,你們不可以捉,不可以罵,否則就是殖民主義心態]
呢句真係要俾100000個LIKE佢...
做人做到咁厚顏無恥都算係成就既一種~~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]