• 瀏覽: 195,719
  • 回覆: 2,822
  • 追帖: 4
霸佔香港人應有福利 就話我地岐視 ?
海水化淡依家仲平過東江水
唔係港資番內地投資 轉移技術 改革可以咁順利 ?
唔係香港幫你地搞上市 你去邊度集資 ?
講到香港人佔盡便宜
真係話你on9怕你嬲
平心而論 唔係英國引入法治制度落香港
會發展到今日 ? 如果上海得既話 駛靠香港 ? 反駁我之前讀下歷史先啦

[url=viewthread.php?tid=17319574]孔慶東:[/url]不說普通話的人是王八蛋,香港人當走狗當慣了
香港全靠內地人去旅遊維護你們的生存!不然你們都
變了臭港!

引用:
原帖由 dbling 於 2012-1-20 01:34 PM 發表

嘈左好耐啦
不過政府唔理咋嘛
大肚婆遊行左幾次,政府都唔理啦
而家究竟邊個要飲水思源啊?
人如其名

錯啊
好心你睇多d報紙新聞啦
我講既係自由行..點解?因為普遍對內地人不滿,咁點解港人5提出cut個自由行?
次次得大肚婆遊行,香港人唔係好團結咩?
香港的確大量投資在內地
但內地的超大量消費力對香港極之有用

你知唔知lv係Causeway 月租2000萬,就是為了內地客

引用:
原帖由 kim12344 於 2012-1-20 01:35 PM 發表
講得太好
港人寬己嚴人既心態越黎越嚴重
仲要不知廉恥到唔自我反省仲要賴三賴四
批評人永遠最熱切
俾人批評就發爛渣醜態畢露
你連批評同辱罵都唔識分

咁大陸哩唔好嚟香港買奶粉, 唔好買葯!
食袓國嗰啲囉, 都係食到大頭/腎衰竭啫

引用:
原帖由 lchr1309 於 2012-1-20 01:38 PM 發表
講到香港人佔盡便宜
真係話你on9怕你嬲
平心而論 唔係英 ...
呢個係互利互惠且雙向
無內地既大量消費,香港未必支持到今時今日
無人講過有一方佔盡便宜
呢d只係你一廂情頊既諗法

引用:
原帖由 lchr1309 於 2012-1-20 01:38 PM 發表
講到香港人佔盡便宜
真係話你on9怕你嬲
平心而論 唔係英 ...
香港唔係講海水化淡呀,唔係轉頭就派人翻牆過來批鬥你呀!

引用:
原帖由 ~可憐蟲*﹏* 於 2012-1-20 01:41 PM 發表

我講既係自由行..點解?因為普遍對內地人不滿,咁點解港人5提出cut個自由行?
次次得大肚婆遊行,香港人唔係好團結咩?
香港的確大量投資在內地
但內地的超大量消費力對香港極之有用

你知唔知lv係Causeway 月租20 ...
邊個話得大陸婆遊行ga?你自己冇去,你身邊冇人去就唔好話得大肚婆!!! 都係個句,睇報紙啦!
得大陸人同業主稀罕LV係cwb開舖
香港人寧願要返間UA啊!! 你知唔知啊!!係LV同業主為左內地客,你估香港政府咩?
你眼裡只有名牌?
同蠢人講野真係辛苦
唉...你講消費我又同你講消費...跟住又轉移視線去「內地投資」...唉...

返大陸啦  x街   我地好撚想回歸咩~~~係你地要回要面渣嗎??

引用:
原帖由 dbling 於 2012-1-20 01:45 PM 發表

邊個話得大陸婆遊行ga?你自己冇去,你身邊冇人去就唔好話得大肚婆!!! 都係個句,睇報紙啦!
得大陸人同業主稀罕LV係cwb開舖
香港人寧願要返間UA啊!! 你知唔知啊!!
你眼裡只有名牌?
都係  香港人寧願要返間UA啊!

大陸想迫香港人反了

引用:
原帖由 師奶您好野 於 2012-1-20 01:50 PM 發表
大陸想迫香港人反了

香港有解放軍
  點反

引用:
原帖由 woosquads 於 2012-1-20 01:52 PM 發表

香港有解放軍
  點反
預期香港街頭會出現好多暴力毒打內地人事件

你話廣東話係方言一種方言
ok 我接受
但你話講廣東話就是給人家英國殖民者當走狗當慣了

大家諗下e 家得返香港同台灣係寫繁體字
得返我地保留中華文化
我唔知幾多年後中國無人識寫繁體

你e 班放棄中華文字既人係做咩人走狗
做到你連自己文化文字都唔識

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]